ΑρχικήHow ToΤα Windows 10 γίνονται η «νούμερο 1» πλατφόρμα για gaming

Τα Windows 10 γίνονται η «νούμερο 1» πλατφόρμα για gaming

Χρειάστηκαν μόλις 8 μήνες για τα Windows 10 ώστε να προσπεράσουν τα Windows 7 σε χρήστες στο Steam, αποτελώντας έτσι πλέον το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για όσους παίζουν παιχνίδια και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα παιχνιδιών της Valve.

Τα Windows 10 γίνονται η «νούμερο 1» πλατφόρμα για gaming

Συγκεκριμένα, η 64-bit-η έκδοση των Windows 10 αποτελεί σήμερα την κορυφαία επιλογή για τους παίκτες του Steam σε ποσοστό 36,97% – σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,96% τον περασμένο μήνα. Τα Windows 7 ήταν η κορυφαία επιλογή για πολλά χρόνια, όμως πλέον χάνουν την πρώτη θέση και καταλαμβάνουν μερίδιο 32,99%. Τα Windows 8.1 (64-bit) έχασαν επίσης χρήστες στο Steam, σε ποσοστό της τάξης του 0,31%, και πλέον καταλαμβάνουν μερίδιο 12,93%.

Συνολικά, τα Windows 7 εξακολουθούν να οδηγούν τα διαγράμματα, χάρη στο 6,97 τοις εκατό που κατέχουν στην έκδοση 32-bit, αλλά όσον αφορά στην έκδοση των 64-bit, τα Windows 10 συνεχίζουν να αυξάνουν  χρήστες και θα συνεχίσουν όπως φαίνεται να το κάνουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το Μάρτιο, τα Windows 10 ήταν το μόνο λειτουργικό σύστημα που πραγματικά κέρδισε χρήστες στο Steam (μαζί με την 64-bit-η έκδοση των Windows Vista, αλλά στην περίπτωση αυτή η αύξηση ήταν μόλις 0,01%).

Η 64-bit-η έκδοση των Windows 10 κέρδισε 2,96% , ενώ η 32-bit έκδοση βελτίωσε το μερίδιό της κατά 0,01%. Όλες οι άλλες εκδόσεις  των Windows έχασαν χρήστες μέσα στη διάρκεια του μήνα.

Σε ότι αφορά τις αντίπαλες πλατφόρμες, τα Windows φαίνεται πως δεν έχουν ανταγωνισμό στο Steam, ενώ η προσθήκη του DirectX 12 φέρνει όλο και περισσότερους χρήστες στα Windows 10. Το μερίδιο των Mac OS X ανέρχεται μόλις σε 3,32%, ενώ τα Linux έχασαν επίσης μικρό τμήμα του μεριδίου τους, κατέχοντας πλέον το 0,85%.

Η ανάπτυξη των Windows 10 είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, καθώς η Microsoft συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο λειτουργικό σύστημα και, την ίδια στιγμή, συνεχίζει να πιέζει τους χρήστες να αναβαθμίσουν στο νέο της λειτουργικό, το οποίο εξακολουθεί να προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες των Windows 7 και 8.1 ως μέρος αντίστοιχου promo που λήγει στις 29 Ιουλίου το 2016.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS