Αρχικήinet10χρονο κοριτσάκι δημιουργεί το δικό του προσθετικό χέρι με γκλίτερ!

10χρονο κοριτσάκι δημιουργεί το δικό του προσθετικό χέρι με γκλίτερ!

 

Η Jordan Reeves, μία 10χρονη από την Columbia, Missouri έχει σχεδιάσει το δικό της προσθετικό χέρι που εκτοξεύει γκλίτερ.

3058221-slide-s-1-this-girl-designed-her-own-superhero-prosthetic-arm-προσθετικό

“Αυτό σπρώχνει τη φυσαλίδα και εκτοξεύεται χρυσόσκονη” εξήγησε η Jordan, παρουσιάζοντας το μηχανισμό πίσω από τον προσθετικό της βραχίονα.

Η μικρή γεννήθηκε με το αριστερό της χέρι να σταματά ακριβώς πάνω από τον αγκώνα. Δημιούργησε τον προσθετικό βραχίονα μέσω του προγράμματος Superhero Cyborgs 2.0 στο Σαν Φρανσίσκο, ένα εργαστήριο που φιλοξενείται από τη μη κερδοσκοπική KIDmob και 3-D Autodesk εταιρεία λογισμικού. Το πρόγραμμα συνδέει παιδιά μεταξύ των ηλικιών 10 έως 15 με προβλήματα στα άνω άκρα, με επαγγελματίες μηχανικούς, έτσι ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν το δικό τους custom-made προσθετικό όπως θέλουν εκείνα.

Η μητέρα της Jordan, Jen Lee Reeves, περιέγραψε την προσπάθεια να βρουν ένα άνετο, καλό προσθετικό για την κόρη της όλα αυτά τα χρόνια – κάτι που έγινε λίγο πιο εύκολο με την έλευση της 3D εκτύπωσης.

«Πάντα ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της εκτύπωσης 3D, επειδή είναι πιο προσιτή. Πιστεύω ότι οι μηχανικοί που κατασκευάζουν αυτά τα μέλη είναι πραγματικά υπέροχοι, αλλά δεν γνωρίζουν το σώμα. Υπάρχει μια επανάσταση που αναδύεται, όπου οι γιατροί και οι ειδικοί με πτυχία, που βοηθούν το σώμα, πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για το πως μπορούν να βοηθήσουν το σώμα με πιο προσιτά εργαλεία.» Η Jen Lee Reeves είναι ιδρυτής του Born Just Right, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπου μοιράζονται τις ιστορίες τους και βρίσκουν υποστήριξη.

«Δεν στεναχωριέται που έχει ένα χέρι. Είναι μια ευλογία» έγραψε η Jen για την κόρη της. «Πόσα παιδιά με τα δύο χέρια μπορούν να λένε ότι έχουν ένα σωρό έξτρα χέρια;»

Πέντε ημέρες στο πρόγραμμα 10 ημερών και με τη βοήθεια ενός 3D-τυπωμένου πρωτότυπου, η Jordan σχεδίασε το εξής: μια παλάμη που μπορεί να φορεθεί πάνω στο χέρι του χρήστη. Γνωστό ως “Project Unicorn”, το κανόνι εκτοξεύει γκλίτερ από πέντε ξεχωριστές υποδοχές, χρησιμοποιώντας μια σκανδάλη, τυλιγμένη γύρω από χειροκίνητους αεροσυμπιεστές. Φυσικά χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά – σύμφωνα με τα λόγια της Jordan, το γκλίτερ «απλώς πέφτει έξω από τα βαρέλια. Αλλά ποιος νοιάζεται;», λέει. «Είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό και είναι ένας πραγματικά τέλειος τρόπος να ενθαρρύνει τα παιδιά.»

10-year-old-3dprints-prosthetic-arm-shoots-glitter-help-autodesk-kidmob-4

Ο Sam Hobish, ένας σχεδιαστής της Autodesk συνεργάζεται με την Jordan για να την βοηθήσει να πραγματοποιήσει το έργο της και να το κάνει όσο καλύτερο γίνεται. Επίσης έχει βοηθήσει το κορίτσι να δημιουργήσει έναν αρθρωτό βραχίονα που μπορεί να κάνει κι άλλα, πιο χρήσιμα πράγματα.

Η Reeves, που θέλει να βοηθήσει την εξάπλωση της χαράς και της ευτυχίας στους γύρω της, ελπίζει επίσης να αναπτύξει ένα 3D προσιτό προσθετικό που να μπορεί να χρησιμοποιήσει σε πιο τακτική βάση, όπως για να κρατήσει ένα κινητό τηλέφωνο και να βοηθήσει τους γονείς της στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS