ΑρχικήinetΗ αποστολή μηνυμάτων ενώ περπατάμε μπορεί σύντομα να είναι παράνομη

Η αποστολή μηνυμάτων ενώ περπατάμε μπορεί σύντομα να είναι παράνομη

article_img-μηνύματα

Χιλιάδες κάτοικοι του New Jersey χρησιμοποιούν συνήθως τις ηλεκτρονικές συσκευές τους για να στέλνουν μηνύματα, να ακούνε μουσική ή να κάνουν άλλες εργασίες καθώς περπατούν σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά αν ένα μέτρο που προτάθηκε πρόσφατα γίνει τελικά νόμος, αυτό θα απαγορεύεται και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε φυλάκιση.

Οι ειδικοί λένε ότι το απρόσεκτο περπάτημα είναι ένα πρόβλημα που αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι πιο εξαρτημένοι από τις ηλεκτρονικές συσκευές για προσωπικά και επαγγελματικά θέματα. Σημειώνουν επίσης ότι οι θάνατοι πεζών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Στο έντεκα τοις εκατό του συνόλου των θανάτων το 2005 εμπλέκονται πεζοί, αλλά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 15% το 2014.

Η αύξηση των θανάτων συμπίπτει με την εισαγωγή νομοσχεδίων που στοχεύουν τους πεζούς ή / και τους ποδηλάτες. Για παράδειγμα, ένα νομοσχέδιο που εκκρεμεί στη Χαβάη θα βάζει πρόστιμο $ 250, αν κάποιος πεζός διέσχισε το δρόμο κοιτώντας μια ηλεκτρονική συσκευή. Τα τελευταία χρόνια, παρόμοια νομοσχέδια έχουν αποτύχει σε κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Αρκάνσας, Ιλινόις, Νεβάδα και Νέα Υόρκη.

Το μέτρο θεσπίστηκε πρόσφατα από την Pamela Lampitt και θα απαγορεύσει να περπατάει κάποιος ενώ στέλνει μηνύματα καθώς και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών επικοινωνίας, εκτός αν έχουν hands-free. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους μέχρι και $ 50, ποινή φυλάκισης 15 ημερών ή και τα δύο.

Το ήμισυ του προστίμου θα διατίθεται για την εκπαίδευση ασφαλείας για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν από το περπάτημα στέλνοντας μηνύματα. Ορισμένοι θεωρούν την πρόταση αυτή, ως μια περιττή, ενώ άλλοι λένε ότι κατανοούν το συλλογισμό της Lampitt.

«Οι απρόσεχτοι πεζοί, όπως και οι οδηγοί, παρουσιάζουν δυνητικό κίνδυνο για τον εαυτό τους και τους άλλους στο δρόμο», δήλωσε η Lampitt. “Ένα άτομο που διασχίζει το δρόμο έχοντας την προσοχή στο smartphone του παρουσιάζει κίνδυνο για τους οδηγούς, όπως και θα πρέπει να του επιβληθεί μια ποινή.”

Το βασικό ερώτημα που τίθεται σχετικά με το μέτρο, όμως, είναι κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί με συνέπεια από αστυνομικούς, οι οποίοι συνήθως έχουν πιο πιεστικά ζητήματα για την αντιμετώπιση. Ο Schumacher είναι μεταξύ εκείνων που θεωρούν ότι, αντί για την επιβολή νέου νόμου, το κράτος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ενημέρωση σχετικά με τον κίνδυνο.

Έρευνα διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των τραυματιών ήταν γυναίκες και οι περισσότερες ήταν 40 ετών ή νεότερες. Η ομιλία στο τηλέφωνο ήταν η πιο διαδεδομένη δραστηριότητα κατά τη στιγμή του τραυματισμού, ενώ τα γραπτά μηνύματα αντιπροσώπευαν το 12%. Σχεδόν το 80% των τραυματισμών συνέβησαν ως αποτέλεσμα πτώσης, ενώ το 9% σημειώθηκε σε κάποιο ακίνητο αντικείμενο πάνω στο πεζοδρόμιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS