ΑρχικήinetΝέο νομοσχέδιο κατά της τρομοκρατίας στα sites

Νέο νομοσχέδιο κατά της τρομοκρατίας στα sites

νομοσχέδιοΗ αρμόδια για την Ασφάλεια επιτροπή της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο, το “Intelligence Authorization Act”. Πρόκειται για ένα νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μια ειδική ρήτρα που δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στους παρόχους site από το να καταγγέλουν άμεσα στις αρχές οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα παρατηρούν στις σελίδες τους.

Η νέα έκδοση του Intelligence Authorization Act αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Γερουσία μέσα στις μέρες που ακολουθούν. Σε περίπτωση που εγκριθεί θα δώσει πλέον την άδεια παρακολούθησης χρηστών από τα χέρια του κράτους, σε ιδιωτικές επιχειρίσεις και εταιρείες.

Όπως πληροφορεί η Washington Post, όπου και πρωτοδημοσιεύτηκε το θέμα, το νέο αυτό νομοσχέδιο προέκυψε μετά το νομοσχέδιο του 2008 “Protect Our Children Act”, που απαιτούσε από τις εταιρείες να ερευνούν και να καταγγέλουν οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με παιδική πορνογραφία εντόπιζαν.

Η παρακολούθηση αυτή των χρηστών από τις εταιρείες δεν θα είναι το μόνο μέτρο της κυβέρνησης φυσικά, οι αρχές θα εξακολουθήσουν να ενεργούν μετα δικά τους μέσα και συστήματα για την πάταξη της τρομακρατίας σε δημοφιλή sites όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram.

Οι εταιρείες καλούνται μόλις εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα στα sites τους, να ενημερώνουν τις αρχές γι’ αυτήν και να ερευνούν το προφίλ του εκάστοτε «επικίνδυνου» χρήστη. Δεν αναφέρεται προς το παρόν κάτι σχετικό με αφαίρεση περιεχομένου.

Προβλέπεται το νομσχέδιο να επηρεάσει, όχι μόνο τα social media, αλλά και τις ιστοσελίδες που επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων των χρηστών, όπως video portals όπως το Vimeo και το YouTube, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείο όπως Yahoo και Gmail, αλλά και τα σχόλια σε blogs και forums.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS