ΑρχικήinetΕσθονία: η Silicon Valley της Ευρώπης!

Εσθονία: η Silicon Valley της Ευρώπης!

Η Εσθονία μπορεί να είναι μια μικρή χώρα αλλά όσο αφορά την τεχνολογία είναι ένας γίγαντας!

Εσθονία

Έχει πληθυσμό μόλις 1,3 εκατομμύρια αλλά παράγει περισσότερες start-up επιχειρήσεις κατά κεφαλή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη! Ακριβώς στην άκρη της Ευρώπης, στα μισά της Στοκχόλμης και της Αγίας Πετρούπολης, η χώρα που δημιούργησε το Skype πριν μια δεκαετία συνεχίζει να αποτελεί εστία των επιχειρηματιών και της καινοτομίας!

Παραδείγματα εταιριών τεχνολογίας στην Εσθονία είναι η Fitsme, ένα εικονικό δοκιμαστήριο για online εμπόρους ειδών ένδυσης που αργότερα πουλήθηκε σε μια μεγάλη Γιαπωνέζικη εταιρία και η Creative Mobile, μια εταιρία που δημιουργεί δωρεάν παιχνίδια για πλατφόρμες κινητών.

Επίσης η Playtech, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους software online τυχερών παιχνιδιών κατάγεται από την Εσθονία όπως και η Fortumo, μια εταιρία που παρέχει διάφορες λύσεις πληρωμής μέσω κινητού σε 95 χώρες.

https://www.secnews.gr/100814/%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b6%ce%b5%ce%b9%cf%82-silicon-valley/btn-large” variation=”btn-success”]Τα αρνητικά του να ζεις στη Silicon Valley!

Το καλό της Εσθονίας σε σχέση με τη Silicon Valley είναι ότι εκεί μπορείς να επικοινωνήσεις με οποιοδήποτε άτομο από την start up σκήνη σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή και είναι πολύ εύκολο να βρεις το email και τον αριθμό του και συνήθως να σου απαντήσει και άμεσα. Σε αντίθεση στη Silicon Valley δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα αφού συνήθως πρέπει να έχεις κάποιον γνωστό να σε φέρει σε επικοινωνία και ακόμα κι έτσι συνήθως θα σου απαντήσει η γραμματέας του και όχι ο ίδιος. Φυσικά η επικοινωνία είναι πιο εύκολη στην Εσθονία αλλά στη Silicon Valley θα βρείτε ανθρώπους με περισσότερη εμπειρία.

Χάρη στην e-government και στη e-residency είναι απίστευτα εύκολο να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση στην Εσθονία και μπορείτε να βρείτε δωρεάν Wi-Fi σχεδόν παντού! Από την άλλη στη Silicon Valley δεν ισχύει αυτό και πρέπει να ψάχνεις λίγο για να βρίσκεις Wi-Fi!

Επίσης η χώρα προσφέρει πολλά δωρεάν σεμινάρια, networking εκδηλώσεις και σχεδόν κάθε πανεπιστήμιο έχει το δικό της incubator στο οποίο μπορεί να πάρει μέρος ο καθένας.

 Οπότε αν αναζητάτε μια καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας αλλά δεν θέλετε να φύγετε εκτός Ευρώπης, η Εσθονία είναι η κατάλληλη για εσάς!

https://www.secnews.gr/100321/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9%cf%82-silicon-valley/Πως είναι να είσαι γυναίκα και να δουλεύεις στη Silicon Valley;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS