ΑρχικήinetΓιατί το Messenger Assistant του Facebook δεν έχει Voice Control?

Γιατί το Messenger Assistant του Facebook δεν έχει Voice Control?

Το Facebook λάνσαρε την εικονική βοηθό M το 2015 σε μορφή beta, αλλά μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών από το Silicon Valley. Έκτοτε, η εικονική βοηθός έφτασε σε όλο και περισσότερους χρήστες του Messenger, αλλά η λειτουργία του περιορίζεται αυστηρά στο κείμενο.

facebook

Η εικονική βοηθός M του Facebook δεν έχει την ικανότητα να απαντά σε φωνητικές εντολές, όπως οι άλλοι βοηθοί AI της αγορά. Η Alexa της Amazon, Google Assistant, Siri και η Bixby της Samsung απέκτησαν πρόσφατα την δυνατότητα να βοηθούν τους χρήστες με πολλαπλές εργασίες που χρησιμοποιούν φωνητικό έλεγχο.

Ο Stan Chudnovsky, πρόσφατα αποκάλυψε γιατί το Facebook δεν σχεδιάζει να προσφέρει στους χρήστες επιλογές φωνητικού ελέγχου πάνω στην Μ. Σε μια συνέντευξη από το Recode, ο Chudnovsky είπε ότι υπάρχουν τρία βήματα που πρέπει να ολοκληρώσουν οι βοηθοί του AI με δυνατότητες φωνητικού ελέγχου για να εκτελέσουν καθήκοντα.

Ένα από τα βήματα περιλαμβάνει την αναγνώριση του πότε ο χρήστης κάνει ένα συγκεκριμένο αίτημα, αντί να έχει απλά μια συνομιλία. Η δεύτερη είναι η δυνατότητα μετάφρασης του request σε κείμενο ώστε η AI βοηθός να κατανοήσει και στην συνέχεια να ικανοποιήσει το αίτημα.

Ο Chudnovsky λέει ότι οι AI βοηθοί πρέπει να ολοκληρώνουν κάθε ένα από τα επιμέρους καθήκοντα με ποσοστό επιτυχίας τουλάχιστον 90%, ώστε να είναι λειτουργικοί και ικανοί να κατανοούν τα αιτήματα των χρηστών. Η βοηθός Μ του Facebook επικεντρώνεται τώρα μόνο σε δύο τελικά βήματα, προσδιορίζοντας το κείμενο και πραγματοποιώντας την εργασία.

Η εικονική βοηθός  M του Facebook είναι ακόμα σε έκδοση beta δύο χρόνια μετά την πρώτη εισαγωγή του και εξακολουθεί να βασίζεται κυρίως σε ανθρώπους, όχι σε πραγματικές μηχανές. Οι απαντήσεις που τροφοδοτούνται με AI προστέθηκαν πρόσφατα στο Messenger για όλους τους χρήστες, προσφέροντας επιλογές αποστολής ή ζήτησης χρημάτων, εργαλεία για κοινή χρήση τοποθεσίας χρήστη ή αυτοκόλλητα βάσει προηγούμενων αλληλεπιδράσεων. Το Facebook φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ιδέα της παροχής της δυνατότητας M να κατανοεί τις φωνητικές εντολές, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα συμβεί αυτό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS