ΑρχικήsecurityΧάκερς έχασαν $800 εκατομμύρια εξαιτίας ορθογραφικού λάθους!

Χάκερς έχασαν $800 εκατομμύρια εξαιτίας ορθογραφικού λάθους!

Εν συντομία: Μικρή σημασία μπορεί να δώσουμε σε ένα ορθογραφικό λάθος, εκτός αν κοστίζει σε κάποιον εκατομμύρια δολάρια. Εδώ πρόκειται για μια ιστορία κάποιων hackers που στόχευσαν την τράπεζα του Μπαγκλαντέζ και ήταν εν μέρει μια επιτυχημένη προσπάθεια όσον αφορά τη μεταφορά εκατομμυρίων χρημάτων μέχρι που οι αρχές κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις είδανε το ανόητο ορθογραφικό λάθος τους.

Χάκερς έχασαν $800 εκατομμύρια εξαιτίας ορθογραφικού λάθους!

Δεν ήταν δικό τους σφάλμα, ήταν η βιασύνη των χρημάτων που απέσπασε τους χάκερ για να γράφουν γρήγορα και να κάνουν ένα τυπογραφικό λάθος. Και δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι ένα τυπογραφικό λάθος θα τους κόστιζε εκατομμύρια, αντί να άφηναν ιστορία για ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά χακαρίσματα στην ιστορία.

Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Μια ομάδα εγκληματιών του κυβερνοχώρου χάκαρε διακομιστές της τράπεζας του Μπαγκλαντέζ. Αφότου παραβίασαν τον διακομιστή, οι hackers κατάφεραν να πάρουν $81 εκατομμύρια  στέλνοντας αιτήσεις μεταφοράς χρημάτων με την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. Οι αιτήσεις μεταφοράς χρημάτων προοριζόταν για διάφορες εταιρείες στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

Υπήρχαν συνολικά 13 αιτήσεις για μεταφορά και όλα βαίνανε καλώς μέχρι ένα ορθογραφικό λάθος να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων επιτυχημένων μεταβιβάσεων, η ομάδα έχασε για λίγο τον έλεγχο και έγραψε τη λέξη «foundation» λάθος, πληκτρολογώντας την ως «fandation». Ένα μόνο ορθογραφικό λάθος τράβηξε την προσοχή των αρχών στην Federal Reserve Bank. Έτσι, αποφάσισαν να σταματήσουν την κάθε περαιτέρω μεταβίβαση χρημάτων.

Αυτές οι 13 μεταφορές θα είχαν κόστος πάνω από $800 εκατομμύρια, αν οι χάκερς είχαν προσέξει την ορθογραφία τους. Ευτυχώς, η τράπεζα του Μπαγκλαντέζ κατάφερε να ανακτήσει κάποια από τα κλεμμένα χρήματα και τώρα εργάζεται με το τμήμα των αρχών που σχετίζεται με το ξέπλυμα χρήματος για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Εάν δεν είχε υπάρξει κάποια προχειρότητα στο ορθογραφικό λάθος, οι hackers θα είχαν γίνει πλούσιοι και οι τύχες τους θα ήταν εντελώς διαφορετικές!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS