ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Sheep Marketplace

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Sheep Marketplace

sheep marketplace

Συνελήφθη για το ξέπλυμα περίπου $40 εκατομμυρίων δολαρίων, o Thomas Jiřikovský, φερόμενος ως ιδιοκτήτης μίας από τα πιο δημοφιλής ιστοσελίδας, του darknet το Sheep Marketplace. Το «Sheep Marketplace», ήταν μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του σκοτεινού διαδικτύου.

Μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του Silk Road,  Ross Ulbricht,  το 2013 – το Sheep Markeplace έγινε η επόμενη διάσημη ιστοσελίδα στην ανώνυμη υπόγεια αγορά του Darknet, η οποία εξειδικευόταν στην πώληση παράνομων προϊόντων, και κυρίως ναρκωτικών.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Sheep Marketplace ξαφνικά εξαφανίστηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος ήταν ύποπτος για κλοπή Bitcoins, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν σε αντιστοιχία το Bitcoin είχε την μέγιστη νομισματική αξία στην αγορά.

Λίγο μετά από αυτή την απάτη με τα Bitcoins, ένας σχολιαστής του darknet, ο Gwern Branwen, αποκάλυψε τον ιδιοκτήτη, με συνέπεια να εντοπιστεί ως ύποπτος ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, ο Thomas Jiřikovský. Ο Jiřikovský ξέχασε να κρύψει την ταυτότητά του και την διεύθυνση κατοικίας από το Διαδίκτυο, όταν αποκαλύφθηκε η σελίδα του στο Facebook.

Ωστόσο, αμέσως μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, ο Jiřikovský αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο Sheep Marketplace.

Και ενώ διεξαγόταν έρευνα για τα κλεμμένα χρήματα από την online αγορά, η Τσέχικη αστυνομία παρατήρησε μια περίεργη κίνηση από έναν ύποπτο νεαρό προγραμματιστή ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει ένα σπίτι πολυτέλειας που αξίζει 8,7 εκατομμύρια Τσεχικές κορόνες ($ 345.000 δολάρια ΗΠΑ) στην Λουσατία, μια περιοχή στην Τσεχική Δημοκρατία, στο όνομα του παππού του.

Επιπρόσθετη έρευνα αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ένας νέος τραπεζικός λογαριασμός της 26χρονης Eva Bartošová δέχθηκε το τεράστιο ποσό των σχεδόν 900.000 κορωνών από μια ξένη εταιρεία ανταλλακτηρίου Bitcoin. Ωστόσο, η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας , η Eva Bartošová είναι η σύζυγος του Thomas Jiřikovský , η οποία τον βοήθησε να μεταφέρει τα κλεμμένα χρήματα μέσω του πρόσφατα δημιουργημένου τραπεζικού λογαριασμού της.

Παράρτημα της Τσέχικης αστυνομίας που ασχολείται με τις οικονομικές απάτες διερεύνησαν τον Jiřikovský και διαπίστωσαν ότι το σπίτι είχε αγοραστεί εξ “ολοκλήρου με Bitcoin.

Και μην ξεχνάμε ότι πριν δύο εβδομάδες, μία άλλη μεγάλη ιστοσελίδα αγοραπωλησιών στου Deep Web με το όνομα Evolution εξαφανίστηκε με τις φήμες να λένε ότι οι ιδιοκτήτες του πιθανά να εξαπάτησαν τους χιλιάδες πελάτες τους και ότι έχουν κλέψει 12 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

Πηγή: secnews.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS