ΑρχικήinetΝα είσαι τεμπέλης Programmer & να γράφεις Hacker Scripts για τον καφέ...

Να είσαι τεμπέλης Programmer & να γράφεις Hacker Scripts για τον καφέ σου

Να είσαι τεμπέλης Programmer & να γράφεις Hacker Scripts για τον καφέ σου
Να είσαι τεμπέλης Programmer & να γράφεις Hacker Scripts για τον καφέ σου

Όταν έχεις εξαίρετα programming skills, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσεις; Κάποιοι μπορεί να αποκαλούν την εποχή των ρομπότ και της εισχώρησης των υπολογιστών στην πραγματική μας ζωή φοβερά θέματα, (σίγουρα είναι) αλλά… γιατί να μη χαλαρώσουμε λίγο Παρασκευή βράδυ που είναι; Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν σ’ αυτό το ξεκαρδιστικό project στο GitHub που έχει γίνει viral  αυτές τις μέρες.

Έγινε Shared από έναν προγραμματιστή που ονομάζεται Nihad Abbasov, ο οποίος υπογράφει με το όνομα “Narkoz” στο GitHub, το project που ονομάζεται “hacker scripts” που περιλαμβάνει ορισμένα software scripts με αστεία και NSFW names.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Ο Markov γράφει ότι τα ονόματα των scripts προήλθαν από τον πρώην συνάδελφο του, ο οποίος έγραψε ένα πρόγραμμα για οτιδήποτε χρειάζεται περισσότερο από 90 δευτερόλεπτα από το χρόνο του στην καθημερινότητά του.

Αφού ο συνάδελφος του έφυγε από τη δουλειά, οι άλλοι άνθρωποι κοίταξαν τη δουλειά του και ανακάλυψαν ότι είχε αυτοματοποιήσει τόνους καθημερινών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας του καφέ του, ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις του,  κομμάτια από τη δουλειά του, και πολλά άλλα.

Ο Narkov έκανε share τα τεμπέλικα Hacker Scripts του προγραμματιστή στο GitHub. Το αποτέλεσμα? Θα μας το πείτε εσείς αφού ρίξετε πρώτα μια ματιά σε αυτά τα scriptάκια:

1 Hacker Scripts
Αυτό το script φτιάχτηκε μάλλον για την γυναίκα του για να στέλνει text message “late at work”. Το φανταστικό είναι, πως αυτόματα επιλέγει δικαιολογίες μέσα από μια preset list και τις στέλνει στην γυναίκα του εάν υπάρξουν “active SSH-sessions on the company server” μετά τις 9 το πρωί με το login του.

2 Hacker Scripts
Ο τεμπέλης μας σκάναρε το inbox του για emails από τον κο Kumar, έναν από τους πελάτες του, έκανε match Κeywords όπως “help”, “trouble”, “sorry” κ.λπ. και έστελνε απάντηση όπως: “no worries mate, be careful next time”.

3 Hacker Scripts
Με αυτό το έξυπνο  hacker script, ο τεμπέλης προγραμματιστής έστελνε ένα αυτοματοποιημένο email με δικαιολογίες τύπου: “not feeling well/ working from home”εάν δεν υπήρχαν “interactive sessions on the company server at 8:45 το0 πρωί ” με το login του. Αυτό το email περιλάμβανε επίσης διάφορους τυχαίους λόγους που επιλέγονταν από μια pre-defined list.

https://www.secnews.gr/101604/o-bill-gates-eixe-piastei-gia-hacking-prin-45-xronia/Δείτε ακόμα: Ο Bill Gates είχε πιαστεί για hacking πριν 45 χρόνια!

4 Hacker Scripts
Το τελευταίο είναι και το αγαπημένο μου! Αυτό το hacker script περίμενε 17 δευτερόλεπτα προτού hackάρει την καφετιέρα της εταιρείας και σερβίρει latte. Μετά από 24 δεύτερα (τόσο περίπου χρειαζόταν για να πάει ο φίλος μας από το γραφείο του στην καφετιέρα), έριχνε τον καφέ σε μια κούπα.

“Δεν είχαμε ιδέα πως η καφετιέρα μας ήταν συνδεδεμένη στο network, έτρεχε Linux και είχε SSHD,” αναφέρει ο Narkov.

Τον αγαπάμε ήδη!!! Εσείς;

giphy (1)

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS