ΑρχικήsecurityΠοιες είναι οι διασημότερες Programming Languages @Hackathons ?

Ποιες είναι οι διασημότερες Programming Languages @Hackathons ?

Ποιές είναι οι διασημότερες Programming Languages @Hackathons ?

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Hackathons ολοένα και αυξάνεται με σημαντικούς ρυθμούς. Σε αυτά τα hαckαthons, αρχάριοι αλλά και έμπειροι προγραμματιστές μένουν ξύπνιοι για ημέρες- επιβιώνουν μόνο με Pizza και καφέ- δημιουργώντας και σπάζοντας  κωδικούς. Θα ‘χει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού σε αυτά τα  hackathons; Και, ποια  hardware, platforms και APIs χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους προγραμματιστές στα hαckαthons; Σήμερα, λοιπόν θα μοιραστούμε τις απαντήσεις μαζί σας.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

 Το Devpost- παλαιότερα γνωστό ως ChallengePost- είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται ως backend infra για τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή hackathons. Πρόσφατα, το Devpost κυκλοφόρησε “τόνους” data σχετικά με τις προτιμήσεις των προγραμματιστών στα hαckαthons. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν ερωτήσεις όπως: Ποια mobile platforms χρησιμοποιούνται περισσότερο στα hαckαthons; Ποια APIs χρησιμοποιούν οι χρήστες συχνότερα; Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες γλώσσες προγραμματισμού στα hαckαthons;

Το Devpost  digital infrastructure χρησιμοποιείται κατά κόρον σε student hackathons και engineering schools. Για τα αποτελέσματα που σας παρουσιάζουμε χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από 13.281 μαθητές από 160 hackathons και 9.898 projects.

Σχετικά με τα mobile platform, πρώτο ήταν ήρθε το Android με ποσοστό 38.2%, στη δεύτερη θέση το iOS με 22.7%. Το  Windows Phone επίσης είχε επίσης σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 4.9%.

Ποιες είναι λοιπόν οι δημοφιλέστερες Programming Languages στα Hackathons?

Η HTML/CSS (Η HTML δεν είναι αυτό που λέμε “programming” language — είναι μια markup language. Αλλά παρόλ αυτά ανήκει στην οικογένεια των “language” και χρησιμοποιείται κατά κόρον από όλους τους web developers. Και φυσικά το Devpost την προσέθεσε στην λίστα του.)

  • JavaScript
  • Python
  • Java
  • C/C++
  • PHP
  • Objective-C
  • C#
  • Swift
  • JSON (not a programming language, but is on Devpost’s most popular programming languages at Hackathons list)
  • Ruby

Ολόκληρη η λίστα:

most-popular-programming-language-hackathon

https://www.secnews.gr/101191/%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-pc/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Σβήστε γρήγορα κι εύκολα τα διπλότυπα αρχεία στο pc σας! 😉 δείτε πως!

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο Hardware  στα Hαckαthons?

Το Arduino που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα Hardware δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη , αφού είναι αρκετά flexible για να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε  είδος “electronics project”. Ακολουθούν τα : Myo gesture control device, Pebble smartwatch, Leap motion gesture controller, Oculus Rift headset, και Rasberry Pi.

most-popular-hardware-hackathon

 

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα ΑPIs που χρησιμοποιούνται στα Hαckαthοns?

Σύμφωνα με το Devpost, οι developers χρησιμοποιούν δημοφιλή και ευρέως γνωστά SDKs και APIs. Στα hαckαthons, τα περισσότερο δημοφιλή APIs είναι τα: Twilio για messaging, Venmo για payments, Facebook για social, Spotify για music, Google Maps για geo, και το Unity για gaming. Σχετικά με τα App frameworks, το Node.js είναι το δημοφιλέστερο, αφήνωντας πίσω του τα Flask, AngularJS, Ruby on Rails, και Django.

https://www.secnews.gr/101235/10-famous-bug-bounty-hunters-of-all-time/Διαβάστε περισσότερα: Γνωρίστε τους 10 πιο γνωστούς Bug Bounty Hunters όλων των εποχών!

most-popular-api-hackathon

Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον? Περιμένουμε τα σχόλιά σας παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS