ΑρχικήinetTo ‘Memory Hacking’ γίνεται πραγματικότητα... (?)

To ‘Memory Hacking’ γίνεται πραγματικότητα… (?)

To ‘Memory Hacking’ γίνεται πραγματικότητα... (?)
To ‘Memory Hacking’ γίνεται πραγματικότητα… (?)

Ταινίες όπως το “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” και το “Inception” μας δείχνουν πως ίσως τελικά να καταφέρουμε να διαγράψουμε ή να τροποποιήσουμε, ή ακόμη και να εμφυτέψουμε αναμνήσεις στον εγκέφαλό μας. Ένα επεισόδιο της NOVA  μας εισάγει στην φουτουριστική αυτή  πιθανότητα και στους επιστήμονες που ίσως καταφέρουν να την κάνουν πραγματικότητα…

Η διαμόρφωση της μνήμης εξακολουθεί να είναι μια ελάχιστα κατανοητή διαδικασία, αλλά οι επιστήμονες αρχίζουν τελικά να κατανοούν σιγά σιγά για το πώς αυτή ενδέχεται να  λειτουργεί, καθώς και γιατί τη μια στιγμή είμαστε σε θέση να θυμηθούμε μια ζωντανή λεπτομέρεια για το τι συνέβη πριν από δέκα χρόνια, αλλά την επόμενη στιγμή δεν μπορούμε να θυμηθούμε τι φάγαμε χθες!

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

 Μόλις προχθές, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου,  το “Memory Hackers” της NOVA εισήγαγε τους θεατές στην cutting-edge επιστήμη και τους ερευνητές μνήμης που ανοίγουν το δρόμο, συμπεριλαμβανομένων και των ψυχολόγων που μπορούν να εμφυτέψουν ψευδείς αναμνήσεις σε ασθενείς, και νευροεπιστημόνων που μπορούν τόσο να διαγράψουν όσο και να παραποιήσουν τις μνήμες των ποντικιών.

Εφόσον η σκέψη αποτελεί στην ουσία αμετάβλητα στιγμιότυπα του παρελθόντος μας, αυτοί οι επιστήμονες μας δείχνουν πως μπορούν να “ανοίξουν” τις αναμνήσεις μας με σκοπό την ερμηνεία τους, την αναθεώρηση, ακόμη και την τροποποίησή τους. Πρόκειται για το λεγόμενο brain hacking, το οποίο αργά ή γρήγορα θα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας αφού δεν θα αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή απλά κάποιας ταινίας.

 

‘Memory Hacking’‘Memory Hacking’‘Memory Hacking’‘Memory Hacking’

Η NOVA επίσης γνωρίζει στους νiewers τον 12χρονο Jake Hausler, το νεότερο άνθρωπο που διαγνώσθηκε με HSAM, ή αλλιώς  Highly Superior Autobiographical Memory. Ο Hausler είναι μόνο ένας από το μικρό ποσοστό των ανθρώπων που μπορούν να θυμηθούν το παρελθόν τους με τόσο ανατριχιαστική ακρίβεια, όπως για παράδειγμα του τι έκανε μια τυχαία συνηθισμένη ημέρα του πριν από πέντε χρόνια. Λόγω της μοναδικής ικανότητας του, ο Hausler αποτελεί αντικείμενο έντονης επιστημονικής έρευνας. Οι νευροεπιστήμονες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κατανοήσουν τι διαφορετικό έχει ο εγκέφαλος του Jake από όλων των υπολοίπων…?

https://www.secnews.gr/101189/blackhat-vs-whitehat-hackers/Διαβάστε ακόμα: BlackHat VS. WhiteHat | Ο πόλεμος των hackers έχει ήδη ξεκινήσει!

Θα μάθουμε άραγε σύντομα την απάντηση…? Εσείς τι πιστεύετε? Περιμένουμε την άποψή σας επί του θέματος στα σχόλια παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS