Αρχικήinet2 εύκολοι τρόποι για έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία σας

2 εύκολοι τρόποι για έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία σας

Χρειάζεστε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας, αλλά ξεχάσατε να το βάλετε στο Dropbox; Το να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο για απομακρυσμένη πρόσβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Στο παρελθόν έχουμε ξαναγράψει ότι το να συγχρονίζετε όλα τα αρχεία σας σε όλες τις συσκευές σας είναι τόσο χρήσιμο όσο η ικανότητά σας να βάλετε τα αρχεία που χρειάζεστε στο σωστό μέρος. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, είναι βολικό να υπάρχει και ένα εφεδρικό σχέδιο για την πρόσβαση σε κρίσιμα αρχεία εξ αποστάσεως.

2 εύκολοι τρόποι για έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία σας

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση με τη χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών που θα μπορούσαν να είναι ήδη μέρος της καθημερινότητάς σας.

1) Τηλέφωνο στο PC

Η δημοφιλής Media Sharing εφαρμογή, Pushbullet, πρόσθεσε πρόσφατα την απομακρυσμένη πρόσβαση στο μακρύ κατάλογο των χαρακτηριστικών της για την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ συσκευών. Το νέο χαρακτηριστικό, που ονομάστηκε  Remote Files, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σας μέσα από την Android συσκευή σας.

remotefiles-100633185-orig

Για να χρησιμοποιήσετε το Remote Files χρειάζεστε την Pushbullet μια Android εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, καθώς και το πρόγραμμα για την επιφάνεια εργασίας από το Pushbullet –οι επεκτάσεις του browser σας δεν θα λειτουργούν εδώ.

Μόλις θέσετε και τις δύο εφαρμογές σε λειτουργία, ανοίξτε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε το κουτάκι δίπλα στην “Απομακρυσμένη πρόσβαση αρχείων”.

Μετά από αυτό, δώστε λίγα λεπτά στο τηλέφωνό σας για να συνειδητοποιήσει ότι το desktop μηχάνημα σας είναι έτοιμο για πρόσβαση. Εν συνεχεία, ανοίξτε το Pushbullet στο τηλέφωνό σας, πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμούλες του μενού στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Remote Files από το slide out πίνακα πλοήγησης. Θα πρέπει να βλέπετε το όνομα του υπολογιστή σας στα λίστα. Επιλέξτε το και τώρα έχετε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας. (Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία του συστήματος χρησιμοποιώντας το Pushbullet.)

Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε με το Pushbullet είναι ότι, προφανώς το PC σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο Internet ώστε το τηλέφωνό σας να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία εξ αποστάσεως.

Η επιλογή Remote Files είναι δωρεάν, αλλά περιορίζεται σε μεταφορά αρχείων μέχρι 25MB και η εταιρεία λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα μόνο για περιορισμένο, ακόμη απροσδιόριστο αριθμό μεταφορών ανά μήνα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα όρια με έναν pro λογαριασμό, που κοστίζει $40 το χρόνο ή $5 ανά μήνα.

2) OneDrive

Όταν η Microsoft έκανε την αναβάθμιση των Windows 8 στην έκδοση 8.1 αφαιρέθηκε η λήψη αρχείων του OneDrive, γνωστή επίσης ως απομακρυσμένη πρόσβαση. Με τα Windows 10, αυτή η λειτουργία επέστρεψε. Επιπλέον και οι χρήστες των Windows 7 μπορούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα, αν κατεβάσουν την εφαρμογή OneDrive για την επιφάνεια εργασίας.

onedrivesettings-100633186-medium

Για να κάνετε τη λήψη αρχείων να δουλεύει για τα Windows 10, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλικάρετε στο βελάκι που κοιτάει προς τα πάνω στα δεξιά της γραμμής εργασιών σας και μετά κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneDrive και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Ένα pop-up παράθυρο θα ανοίξει. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις και επιλέξτε το κουτάκι δίπλα στο “Let me use OneDrive to fetch any of my files on this PC”.

Μετά, ανοίξτε το OneDrive.com και στην αριστερή στήλη πλοήγησης στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο “PCs”, ακολουθούμενο από το όνομα του υπολογιστή. Μια νέα καρτέλα θα ανοίξει, που σας δίνει πρόσβαση στα αρχεία στον υπολογιστή σας.

Ακριβώς όπως στο Pushbullet, ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένος και συνδεδεμένος στο Internet για να φέρει τα αρχεία από το OneDrive.

Η επιλογή Remote access κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κάτι που θα χρειάζεστε πολύ συχνά, αλλά είναι πολύ σημαντική για εκείνες τις φορές που πραγματικά θα τη χρειαστείτε!!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS