ΑρχικήsecurityΠως το MaruOS μετατρέπει το Android σου σε Linux Desktop Computer..?

Πως το MaruOS μετατρέπει το Android σου σε Linux Desktop Computer..?

Πως το MaruOS μετατρέπει το Android σου σε Linux Desktop Computer..?
Πως το MaruOS μετατρέπει το Android σου σε Linux Desktop Computer..?

Έχουμε δει την Microsoft να  φέρνει τη μαγεία του Continuum με τα Windows 10, που μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε έναν υπολογιστή.

https://www.secnews.gr/92563/continuum-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-android-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-ios-app-%cf%83%cf%84%ce%b1-windows-10/btn-large” variation=”btn-info”]Μάθε τα πάντα για το Continuum – Μεταφέρετε τα Android και iOS app στα Windows 10

Λοιπόν, πώς θα μπορούσε το Android να μείνει πίσω σε αυτόν τον αγώνα? Φυσικά και δεν θα μπορούσε είναι η απάντηση!  Έτσι, μια ομάδα προγραμματιστών αποκάλυψε αυτό που αποκαλούν MaruOS , το οποίο φέρνει την ίδια λειτουργία στο Android κινητό σας με μια μικρή αλλαγή.

Προτού αναφέρουμε περισσότερα για το λειτουργικό αυτό σύστημα, θα πρέπει να εξηγήσουμε πρώτα γιατί είναι διαφορετικό από το Windows 10 Continuum ή το Ubuntu Convergence. Ενώ τα Windows 10 και το Ubuntu απαιτεί μόνο ένα λειτουργικό σύστημα στην  συσκευή, το ΜαruΟS εγκαταστεί στην πραγματικότητα δύο λειτουργικά συστήματα στην ίδια συσκευή.

Σας μπερδέψαμε? Λοιπόν, εάν εγκαταστήσετε το MaruOS στο τηλέφωνό σας, το τηλέφωνό σας θα τρέχει βασικά Android 5.1 Lollipop. Αλλά, όπως όταν συνδέετε το τηλέφωνο σας σε μια εξωτερική οθόνη, ένα διαφορετικό Debian GNU/ Linux OS ξεκινά να δουλεύει στην εξωτερική HDMI screen.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Έτσι, σε αντίθεση με το απλό UI switch που παρατηρείται στα Windows 10 Continuum ή Ubuntu Convergence, το ΜαruΟS πραγματοποιεί μια πλήρη αλλαγή OS. Όταν συνδέετε την εξωτερική οθόνη HDMI σας, το MaruOS σας παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία desktop εξοικειωμένη με το GNOME desktop environment.maruos android linux

Αυτή τη στιγμή, το ΜαruΟS είναι διαθέσιμο μόνο για το Nexus 5. Το λειτουργικό σύστημα είναι ακόμα σε μορφή beta και θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το project αυτό που υπόσχεται να μετατρέψει το Android κινητό μας τηλέφωνο σε Linux desktop.

https://www.secnews.gr/101127/secnews-gr-connected-world/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε: Το SecNews.gr στο 8ο Connected World!

Εσείς το βρίσκετε ενδιαφέρον? Πείτε την γνώμη σας παρακάτω στα σχόλια!

ΜαruΟS

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS