ΑρχικήsecurityHome-made Open Source Ransomware καταστρέφει τα αρχεία σας! Προσοχή!

Home-made Open Source Ransomware καταστρέφει τα αρχεία σας! Προσοχή!

Home-made Open Source Ransomware καταστρέφει τα αρχεία σας! Προσοχή!

hidden-tear-ransomware-image

Το Hidden Tear rαnsοmwαre εντοπίσθηκε από την Τούρκικη security group Otku Sen. Αυτό το ransomware επηρεάζει τους χρήστες κρυπτογραφώντας τα αρχεία τους και ‘χάνει’ το κλειδί κρυπτογράφησης – καθιστώντας έτσι όλα τα αρχεία μη ανακτήσιμα. 

Αυτός ο κώδικας προστέθηκε στο Github για να δελεάσει τους προγραμματιστές, έτσι ώστε να εξοικονομούν χρόνο για τη δημιουργία του δικού τους rαnsοmwαre code χρησιμοποιώντας αυτόν τον κώδικα. Το hidden Tear περιέχει ένα κρυπτογραφημένο flaw που θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία μεταγενέστερα, αν χρησιμοποιήσει ποτέ τον κώδικά του.

https://www.secnews.gr/100393/the-most-secure-mobile-platform/Διαβάστε: Μαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Στο παρελθόν, ο δημιουργός του Hidden Tear έχει δηλώσει:

Ενώ μπορεί όντως να είναι χρήσιμο για κάποιους, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι. Το Hidden tear μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μην το χρησιμοποιείτε ως rαnsοmwαre! Θα μπορούσατε να πάτε στη φυλακή για παρακώλυση δικαιοσύνης μόνο και μόνο αν  ‘τρέξετε’ το Hidden tear, ακόμα κι αν είστε εντελώς αθώοι.

Hidden-Tear-Infection-Flow-1q

Οι χρήστες που κατέβασαν αυτό το update, θα δούν το αρχείο να εκτελείται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, και είναι ζήτημα μόνο μερικών λεπτών να μολυνθεί όλο το σύστημα με ένα crypto-rαnsοmwαre που κρυπτογραφεί το μεγαλύτερο μέρος των data files τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα ένα περιστατικό κακώς κρυπτογραφημένου rαnsοmwαre. Πέρυσι το Νοέμβριο, μια έκδοση του Power Worm rαnsοmwαre κατάφερε να χάσει το encryption key των χρηστών με αποτέλεσμα το μόνιμο κλείδωμα των αρχείων τους.

https://www.secnews.gr/100362/ultimate-hacking-keyboard/Δείτε ακόμα: Ultimate Hacking Keyboard: Το πληκτρολόγιο που θα λατρέψουν οι coders!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS