ΑρχικήinetΞεχάστε τα αδιάβροχα τηλέφωνα, φορτίστε τα κινητά σας με… νερό

Ξεχάστε τα αδιάβροχα τηλέφωνα, φορτίστε τα κινητά σας με… νερό

Μια κομψή νέα συσκευή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας χωρίς ηλεκτρική πρίζα.

Η Σουηδική startup, MyFC, παρουσίασε την μοντέρνα της τεχνολογία, που ονομάστηκε JAQ, στην έκθεση CES στις 6 Ιανουαρίου. Η συσκευή, η οποία είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει στην τσέπη σας, είναι ένας φορτιστής με κυψέλες καύσιμου. Χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό και οξυγόνο για να μετατρέψει τη χημική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αυτή την ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Ξεχάστε τα αδιάβροχα τηλέφωνα, φορτίστε τα κινητά σας με… νερό

Ο φορτιστής αποτελείται από μια «power card» σε σχήμα πιστωτικής κάρτας και μια κενή θύρα που είναι περίπου το μέγεθος ενός smartphone. Η κάρτα περιέχει θαλασσινό νερό, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια χημικών αντιδράσεων όταν εισάγετε την κάρτα μέσα στη θύρα. Για να πάρετε αυτή την ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία του τηλεφώνου σας, μπορείτε απλά να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στη θύρα με ένα τυποποιημένο καλώδιο.

Μια JAQ power card παράγει περίπου 1.800 milliamp-ώρες(mAH) ηλεκτρικής ενέργειας – αυτό είναι αρκετό ενέργεια για να φορτίσει πλήρως ένα iPhone 6S. Μεγαλύτερες συσκευές, όπως tablets, μπορούν επίσης να φορτιστούν με κυψέλες καύσιμου, αλλά θα χρειαστούν περισσότερες από μία power cards για να φορτιστούν πλήρως. Οι power cards που περιέχουν αλμυρό νερό είναι καλές για μία μόνο χρήση. Μετά από αυτή, σταματούν την παραγωγή των χημικών αντιδράσεων που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Η συσκευή λειτουργεί με το συνδυασμό δύο αντιδραστηρίων, σε αυτή την περίπτωση υδρογόνο και οξυγόνο, μέσα σε ένα κλειστό χώρο. Τα άτομα υδρογόνου από το θαλασσινό νερό που βρίσκονται στην κάρτα ισχύος εισέρχονται στις κυψέλες καυσίμου (υπάρχουν 10 κυψέλες καυσίμου στην κάρτα) στην άνοδο, όπου μια «χημική αντίδραση τους αφαιρεί τα ηλεκτρόνια», εξηγεί η MyFC στην ιστοσελίδα της. Αυτά τα ηλεκτρόνια, στη συνέχεια, παρέχουν το ρεύμα που τροφοδοτεί το τηλέφωνο ή το tablet, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την JAQ.

συσκευή για το τηλέφωνο

 

Μόλις τα άτομα υδρογόνου χάσουν τα ηλεκτρόνια τους, γίνονται θετικά φορτισμένα ιόντα υδρογόνου και είναι σε θέση να κινηθούν μέσω του ηλεκτρολύτη του κυττάρου καυσίμου – μια μεμβράνη σαν ουσία που περιορίζει την κίνηση των ιόντων στο κύτταρο. Στο τέλος της καθόδου του κυττάρου, οξυγόνο από τον αέρα εισέρχεται και συνδυάζεται με τα ιόντα του υδρογόνου που βγήκε από τον ηλεκτρολύτη και τα ηλεκτρόνια επιστρέφουν από το ηλεκτρικό κύκλωμα. Αυτή η αντίδραση οδηγεί σε ένα εντελώς ακίνδυνο υπο-προϊόν: το νερό (H2O).

Η JAQ δεν είναι διαθέσιμη για αγορά ακόμα, αλλά η εταιρεία αναμένει ότι το προϊόν θα είναι έτοιμο για διάθεση εντός του τρέχοντος έτους. Όταν ξεκινήσει για πώληση, η MyFC ελπίζει να εφαρμόσει μια συνδρομητική υπηρεσία. Οι πελάτες θα εγγράφονται για να λαμβάνουν έναν ορισμένο αριθμό καρτών ρεύματος κάθε μήνα για το τηλέφωνό τους. Μεμονωμένες κάρτες θα είναι επίσης διαθέσιμες για αγορά και κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίζουν περίπου $1,50 η μία, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός εκπροσώπου της εταιρείας στο Live Science.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS