ΑρχικήinetΥπολογιστή από νερό κατασκεύασαν ερευνητές του Stanford!

Υπολογιστή από νερό κατασκεύασαν ερευνητές του Stanford!

StanfordΥπολογιστή από νερό κατασκεύασαν ερευνητές του Stanford!

Έναν επεξεργαστή βασισμένο στην κίνηση σταγόνων νερού αντί ηλεκτρονίων κατόρθωσαν να δημιουργήσουν επιστήμονες από το Stanford.

Μπορεί ο συσχετισμός του PC με το οποιαδήποτε υγρή ουσία να σας φαίνεται αδύνατoς, παρόλα αυτά οι επιστήμονες του Stanford κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν επεξεργαστή που βασίζεται στις ιδιότητες του νερού.

Οι ερευνητές με επικεφαλή τον επίκουρο καθηγητή Manu Prakash, έφτιαξαν μια διάταξη με μεταλλικά κομμάτια σε σχήμα Τ και Ι πάνω από μια επιφάνεια σε μέγεθος γραμματόσημου, γύρω από την οποία τοποθετήθηκαν τα πηνία.

Η μεταβολή του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό της διάταξης  γίνεται χάρη στο σχήμα των ράβδων και οι μαγνητικές σταγόνες νερού μετακινούνται προς μια συγκεκριμένη κατέυθυνση, έτσι επέτρεψαν στους επιστήμονες τον έλεγχο του υπολογιστή. Στο παρόν στάδιο της έρευνας τα σταγονίδια έχουν περίπου το μέγεθος κεφαλής καρφίτσας.

Φυσικά ο επεξεργαστής αυτός είναι σαφώς πιο αργός από έναν κανονικό, αν όμως αντί για νερό χρησιμοποιηθεί διάλυμα χημικής ουσίας, τότε ο υπολογιστής θα μετατρεπόταν σε ένα πολύπλοκο σύστημα διανομής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας κ. Prakash, που ασχολείται με αυτό εδώ και δέκα χρόνια, σκοπός δεν είναι η δημιουργία συμβατικών επεξεργαστών αλλά η κατασκευή νέων υπολογιστών που θα ελέγχουν με ακρίβεια την φυσική ύλη.

Σαν επόμενο στόχο τους οι ερευνητές θα θέσουν στην συνέχεια το να κατασκευάσουν μικρότερες συσκευές που θα έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν υπολογισμούς με ακρίβεια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS