ΑρχικήinetLaptop Mode: Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του laptop σας

Laptop Mode: Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του laptop σας

μπαταρία
Το Laptop Mode Tools είναι μια εφαρμογή που δίνει στους χρήστες Linux πλήρη εξουσία πάνω στον φορητό τους υπολογιστή τόσο από άποψη εξοικονόμησης όσο και από άποψη αποδοτικότερης χρήσης της ενέργειας της μπαταρίας.

Το Laptop Mode Tools πρόκειται ουσιαστικά για ένα kernel “mode” που επιτρέπει στους χρήστες να επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του laptop τους, μέσω της βελτιστοποίησης της λειτουργίας του σκληρού του δίσκου.

Η μπαταρία είναι ίσως το πιο πολύτιμο αγαθό για τους χρήστες φορητών υπολογιστών. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάθε ίχνος ενέργειας προκειμένου να φέρουμε σε πέρας κάτι σημαντικό, κοιτάζοντας συχνά την ένδειξη της μπαταρίας μας ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξεμείνουμε.

Το Laptop Mode Tools έρχεται να δώσει τη λύση, όντας ένα εργαλείο για την πλατφόρμα των Linux που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την ενέργεια της συσκευής μας καλύτερα. Ωστόσο, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως μέσα από τερματικό, ο χειρισμός του από απλούς ή αρχάριους χρήστες καθίσταται δύσκολος, ενώ το διαθέσιμο γραφικό περιβάλλον δεν είναι και το πιο φιλικό.

Για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου εργαλείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ubuntu Software Center, το οποίο σας παρέχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε κάποια επιπλέον πακέτα, και πιο συγκεκριμένα ένα πακέτο για ρυθμίσεις σε συσκευές Ethernet και ένα ακόμη πακέτο “Προηγμένης Διαχείρισης Ενέργειας” (APΜ).

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS