HomeinetΠέθανε η διάσημη meme σκυλίτσα Kabosu

Πέθανε η διάσημη meme σκυλίτσα Kabosu

Kabosu: το σκυλί πίσω από το meme “doge”, πέθανε μετά από 14 χρόνια διαδικτυακής φήμης, σύμφωνα με τη δήλωση του ιδιοκτήτη της.

Kabosu

Το ιαπωνικό shiba inu ενέπνευσε μια γενιά διαδικτυακών αστείων και έγινε το πρόσωπο του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Έπασχε από λευχαιμία και ηπατική νόσο και πέθανε στις 24 Μαΐου.

“Έφυγε ήσυχα σαν να κοιμόταν ενώ τη χάιδευα,” έγραψε η Atsuko Sato στο blog της, ευχαριστώντας τους θαυμαστές της Kabosu.

Ως σκύλος διάσωσης, η πραγματική ημερομηνία γέννησης της Kabosu ήταν άγνωστη, αλλά η κυρία Σάτο εκτίμησε την ηλικία της στα 18 χρόνια.

Το 2010, δύο χρόνια μετά την υιοθεσία της Kabosu από ένα εργοστάσιο κουταβιών όπου αλλιώς θα είχε θανατωθεί, η κα Σάτο, μια δασκάλα από τη Σακούρα, ανατολικά του Tokyo, τράβηξε μια φωτογραφία του κατοικίδιου της με σταυρωμένα πόδια στον καναπέ.

Ανέβασε την εικόνα στο ιστολόγιό της, από όπου εξαπλώθηκε στο διαδικτυακό φόρουμ Reddit και έγινε ένα viral meme.

Η εικόνα αργότερα έγινε επίσης έργο ψηφιακής τέχνης NFT που πωλήθηκε για $4 εκατομμύρια (£3,1 εκατομμύρια) και ενέπνευσε το Dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο από δύο μηχανικούς λογισμικού και είναι πλέον το όγδοο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα, με κεφαλαιοποίηση $23 δισεκατομμύρια.

Το Dogecoin έχει υποστηριχθεί από τον αστέρα της hip-hop Snoop Dogg και τον μπασίστα των Kiss Gene Simmons.

Ωστόσο, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, που αστειεύεται για το νόμισμα στο X – εκτοξεύοντας την αξία του – και το επαινεί ως “το κρυπτονόμισμα του λαού”.

Η σκυλίτσα Kabuso αρρώστησε με λευχαιμία και ηπατική νόσο στα τέλη του 2022, και η κ. Σάτο δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο AFP ότι η “αόρατη δύναμη” των προσευχών από θαυμαστές σε όλο τον κόσμο τη βοήθησε να τα καταφέρει.

Η κυρία Σάτο, 62 ετών, δήλωσε ότι είχε συνηθίσει τόσο πολύ τα “απίστευτα” γεγονότα, που όταν ο κ. Musk άλλαξε το εικονίδιο του Twitter, πλέον Χ, με το πρόσωπο της Kabuso πέρυσι, “δεν εξεπλάγη καν”.

Source of information: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS