HomeReviewsiPhone 16 Pro: Οι δύο νέες κάμερες αποδεικνύουν ότι το cutting-edge hardware...

iPhone 16 Pro: Οι δύο νέες κάμερες αποδεικνύουν ότι το cutting-edge hardware είναι ανούσιο

Καθώς πλησιάζει η Traffic της σειράς iPhone 16, οι φήμες αρχίζουν να πληθαίνουν. Μπορεί να μην κυκλοφορήσει τόσο σύντομα, αλλά ο χρόνος κυλά γρήγορα και ο Σεπτέμβριος θα είναι εδώ πριν το καταλάβουμε. Ας επικεντρωθούμε όμως σε ένα αγαπημένο μας θέμα: τις κάμερες του iPhone 16 Pro.

iPhone 16 Pro

Οι φήμες αναφέρουν ότι το iPhone 16 Pro θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα, προσθέτοντας δύο νέες κάμερες. Συγκεκριμένα, αναμένεται να κληρονομήσει τον τηλεφακό 5x του iPhone 15 Pro Max και να διαθέτει μια improved εξαιρετικά ευρεία κάμερα με τον αισθητήρα Sony IMX903.

See also: Το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει νέες κάμερες 48MP

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η Apple θα καταφέρει να ανταγωνιστεί τα Android τηλέφωνα όσον αφορά τις δυνατότητες στην κάμερα.

Τι συμβαίνει με τον νέο αισθητήρα;

Εισαγάγετε τον Sony IMX903. Ο αισθητήρας αυτός φημολογείτο ότι θα ήταν μέρος του iPhone 15 Pro Max στην κύρια κάμερά του, αλλά αυτό δεν συνέβη. Τώρα, ο Sony IMX903 ενδέχεται να ενσωματωθεί στο iPhone 16 Pro (και πιθανότατα στο 16 Pro Max) για την εξαιρετικά ευρεία κάμερα. Μια πολυαναμενόμενη ενημέρωση, καθώς τα 12MP της εξαιρετικά ευρείας σειράς του iPhone 15 δεν επαρκούν για τις σημερινές απαιτήσεις.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, ο Sony IMX903 δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη σε κάμερα τηλεφώνου, αλλά εδώ είναι μερικά (υποτιθέμενα) χαρακτηριστικά:

  • Μέγεθος: Αισθητήρας 1/1,14 ιντσών
  • Ανάλυση: 48MP
  • Μέγεθος pixel: 1,4 μm
  • Αυτόματη εστίαση με δύο εικονοστοιχεία (θα επιτρέπει στην κάμερα να εστιάζει και να παρακολουθεί γρήγορα κινούμενα αντικείμενα).

Το μέγεθος των pixel σε έναν αισθητήρα κάμερας είναι κρίσιμο για την ποιότητα της εικόνας, ειδικά για την ευαισθησία στο φως και την απόδοση του θορύβου. Τα εικονοστοιχεία 1,4 μm είναι μικρότερα από τα 1,6 μm, αλλά μπορεί να είναι πιο θορυβώδη λόγω της μικρότερης επιφάνειας για τη συλλογή φωτός. Από την άλλη, τα μικρότερα pixel επιτρέπουν υψηλότερη ανάλυση (περισσότερα pixel στον αισθητήρα). Τα μεγαλύτερα pixel συλλέγουν περισσότερο φως, βελτιώνοντας την Performance σε χαμηλό φωτισμό και το δυναμικό εύρος, αλλά συχνά συνεπάγονται χαμηλότερη ανάλυση.

Επιπλέον, φημολογείται ότι ο αισθητήρας Sony IMX903 θα προσφέρει προηγμένες δυνατότητες όπως το Wide Dynamic Range του Dolby, βίντεο 4K σε υψηλούς ρυθμούς καρέ και υποστήριξη για Cinematic Mode.

Η “νέα” κάμερα δεν είναι καθόλου νέα

Το iPhone 16 Pro θα διαθέτει την 5x τηλεφακό κάμερα που έκανε το ντεμπούτο της στο 15 Pro Max. Αυτός ο tetraprism φακός ζουμ επιτρέπει οπτικό ζουμ 5x, μια σημαντική αναβάθμιση από το 3x του προηγούμενου έτους. Το ψηφιακό ζουμ του iPhone 15 Pro Max μπορεί να φτάσει έως και 25x, ξεπερνώντας το 15x του προηγούμενου μοντέλου.

Ζούμε στην εποχή, όπου η τεχνητή νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο. Προχωράμε γρήγορα προς μια εποχή όπου οι “καθαρές” φωτογραφίες θα είναι σπάνιες, καθώς σχεδόν τα πάντα στα τηλέφωνα θα βελτιώνονται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Το iPhone 16 Pro της Apple – με ή χωρίς νέες κάμερες – θα αξιοποιεί στο έπακρο το λογισμικό και την AI. Αυτό δεν είναι μυστικό. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που η Apple (και άλλες μάρκες) θα μπορούσε να ενισχύσει για να κάνει τη φωτογραφία από φορητές συσκευές εξαιρετική: καλύτερους φακούς.

Δεν θα επεκταθούμε πολύ σε αυτό, αλλά μπορείτε να δείτε τι προσφέρει το επερχόμενο ακουστικό της Vivo – έναν “απαλό φωτεινό δακτύλιο”. Αυτός ο φωτεινός δακτύλιος στη μονάδα της κάμερας έχει σχεδιαστεί για να διαχέει το φως ομοιόμορφα στο θέμα, μειώνοντας τις υπερβολικές σκιές. Όταν χρησιμοποιείτε την κύρια κάμερα, διαχέει το φως σε μια ευρεία περιοχή, ενώ με τον τηλεφακό περιορίζει τη δέσμη για να φωτίσει απομακρυσμένα αντικείμενα. Αυτή η τεχνολογία αποσκοπεί στην ιδανική κατανομή φωτός, υφής και θερμοκρασίας χρώματος για διαφορετικές σκηνές.

Ο καλύτερος και πιο απαλός φωτισμός θα οδηγήσει αναμφίβολα σε ανώτερα πορτρέτα.

But in the end it doesn’t even matter

Η Apple δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό όσον αφορά τις προδιαγραφές. In the end it doesn’t even matter. Όπως αναφέραμε στην αρχή, δεν πιστεύουμε ότι οι δύο νέες κάμερες του iPhone 16 Pro (αν υλοποιηθούν) θα κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να θεωρείται τεχνολογικό θαύμα.

iphone 16 pro

Read also: Εικόνες δείχνουν το μέγεθος του iPhone 16 Pro Max

Τα καλά νέα για την Apple είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνουν αυτή τη διαφορά. Αυτό συμβαίνει επειδή το iPhone τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες – και ακόμη καλύτερες selfies. Οι χρήστες της Apple επιθυμούν την ποιότητα της Apple και η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται για το αν ο αισθητήρας είναι 1/2,8 ίντσες ή 1 ίντσα. Έχω την εντύπωση ότι οι συζητήσεις για τις προηγμένες προδιαγραφές είναι κυρίως ένα χόμπι για τους λάτρεις του Android. Οι χρήστες της Apple θέλουν απλώς την τέλεια φωτογραφία για το Instagram: έντονα χρώματα και υψηλή αντίθεση.

Source: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS