HomeinetGoogle: hundreds of redundancies to cut costs

Google: hundreds of redundancies to cut costs

Η Google απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους που εργάζονταν στις ομάδες υλικού, φωνητικής υποστήριξης και μηχανικής της, ως μέρος των μέτρων της, για τη μείωση των δαπανών.

See also: Google Go on Android: What do you need to know about the app?

Google

Οι περικοπές έρχονται καθώς η Google αναζητά “υπεύθυνες επενδύσεις στις μεγαλύτερες προτεραιότητες της εταιρείας και τις σημαντικές ευκαιρίες που ανοίγονται“, αναφέρει η εταιρεία σε μια ανακοίνωσή της.

"Ορισμένες teams συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτού του είδους τις οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν ορισμένες καταργήσεις θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο", he said.

Η Google ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εξαλείφει μερικές εκατοντάδες jobs, με τις περισσότερες επιπτώσεις στην ομάδα του υλικού επαυξημένης πραγματικότητας. Οι περικοπές ακολουθούν υποσχέσεις των εκτελεστικών στελεχών της Google και της μητρικής της εταιρείας Alphabet για μείωση των λειτουργικών εξόδων. Πριν έναν χρόνο, η Google ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 12.000 υπαλλήλους, περίπου το 6% του προσωπικού της.

Σε μια ανάρτηση στο Χ – προηγουμένως γνωστό ως Twitter – ο Σύνδεσμος Εργαζομένων της Alphabet περιέγραψε τις περικοπές θέσεων εργασίας ως “ένα ακόμη γύρο άσκοπων απολύσεων“.

"Τα μέλη και οι συνεργάτες μας εργάζονται καθημερινά με αφοσίωση για να δημιουργούν εξαιρετικά products για τους χρήστες μας. Η εταιρεία μας δεν μπορεί να συνεχίσει να απολύει τους συναδέλφους μας ενώ κερδίζει δισεκατομμύρια κάθε τρίμηνο. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να εξασφαλίσουμε την Security των θέσεων εργασίας μας!” ανέφερε ο σύνδεσμος.

Δεν είναι μόνο η Google η τεχνολογική εταιρεία που έχει προχωρήσει σε απολύσεις. Τον περασμένο χρόνο, η Meta – η μητρική εταιρεία του Facebook – έχει μειώσει περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας για να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους επενδυτές. Η τιμή των μετοχών της Meta αυξήθηκε περίπου 178% in 2023.

See also: How to turn off the "Sign in with Google" notification that appears on sites?

redundancies

Τον Δεκέμβριο, η Spotify ανακοίνωσε ότι προχωρούσε σε απολύσεις που αφορούσαν το 17% του παγκόσμιου προσωπικού της. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η δημοφιλής μουσική υπηρεσία streaming προχώρησε σε απολύσεις το 2023, με σκοπό να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η Amazon απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους από τις μονάδες Prime Video και studios. Επίσης, θα απολύσει περίπου 500 υπαλλήλους που εργάζονται στην πλατφόρμα livestreaming Twitch.

Η Amazon μειώνει χιλιάδες θέσεις εργασίας μετά από μία έκρηξη πρόσληψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Μάρτιο, η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει 9.000 υπαλλήλους, προσθέτοντας στους 18.000 υπαλλήλους που είχε ανακοινώσει ότι θα απολύσει τον Ιανουάριο του 2023.

Η Google βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έντονο ανταγωνισμό με τη Microsoft, καθώς και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να ηγηθούν στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft έχει ενισχύσει τις προσφορές της στην τεχνητή νοημοσύνη για να ανταγωνιστεί την Google. Τον Σεπτέμβριο, η Microsoft παρουσίασε μια λειτουργία Copilot που ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα όπως ο μηχανισμός αναζήτησης Bing, ο περιηγητής Edge καθώς και τα Windows για τους εταιρικούς της πελάτες.

See also: Google Meet finally supports 1080p video calling

Οι απολύσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθεκτικότητα των εργαζομένων, καθώς δημιουργούν αβεβαιότητα και ανησυχία για το μέλλον. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας και της δέσμευσης στην εργασία. Επιπλέον, οι απολύσεις μπορούν να υπονομεύσουν το ηθικό των εργαζομένων και να προκαλέσουν αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εμπιστοσύνης τους στην οργάνωση και την απομάκρυνση από τους στόχους της.

Ωστόσο, αν οι απολύσεις διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο, μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των εργαζομένων. Η διαφάνεια, η επικοινωνία και η υποστήριξη μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με αισιοδοξία.

Τέλος, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους σε περιόδους απολύσεων. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και η βελτίωση των υφιστάμενων μπορεί να τους βοηθήσει να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές με ευελιξία.

Source: 102.3 krmg

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS