HomeinetΗ Mozilla εξαγοράζει την Fakespot για να βοηθήσει τους χρήστες του Firefox...

Mozilla acquires Fakespot to help Firefox users identify fake product reviews

Η Mozilla announced ότι εξαγόρασε την εταιρεία Fakespot, μια startup που παρέχει ένα site και ένα browser extension που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν αναξιόπιστες ή ψεύτικες κριτικές προϊόντων. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η Fakespot προσφέρει λειτουργίες που βοηθούν στον εντοπισμό ψεύτικων κριτικών σε διάφορες διαδικτυακές αγορές, όπως οι Amazon, Yelp, TripAdvisor και άλλες.

Mozilla Fakespot

Η Fakespot είναι μια εταιρεία με έδρα στη Νέα Υόρκη που ιδρύθηκε το 2016. Χρησιμοποιεί ένα system artificial intelligence και μηχανικής μάθησης για να εντοπίζει μοτίβα και ομοιότητες ανάμεσα σε κριτικές, προκειμένου να επισημάνει αυτές που είναι πιθανότερο να είναι παραπλανητικές. Η Fakespot παρέχει μια βαθμολογία για τις κριτικές προϊόντων, προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι. Ο στόχος πίσω από την ιστοσελίδα και την επέκταση που προσφέρει η εταιρεία, είναι να μπορούν οι users να καταλάβουν άμεσα αν υπάρχουν παραπλανητικές κριτικές που επηρεάζουν την κατάταξη ενός προϊόντος στις μηχανές αναζήτησης. Σύντομα, οι λειτουργίες της Fakespot θα ενσωματωθούν στον Mozilla Firefox.

See also: Firefox Relay: Η Mozilla Firefox ενσωματώνει την τεχνολογία αιχμής

Το Fakespot θα συνεχίσει να λειτουργεί σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού και κινητές συσκευές και η ομάδα της Mozilla θα επενδύει στη συνέχιση της βελτίωσης της εμπειρίας Fakespot για τους πολλούς, αφοσιωμένους users of“, δήλωσε ο Chief Product Officer της Mozilla, Steve Teixeira. “Θα υπάρξουν επίσης μελλοντικές ενσωματώσεις Fakespot που θα είναι μοναδικές για τον Firefox“.

Η προσθήκη των δυνατοτήτων της Fakespot θα επιτρέψει στους χρήστες του Firefox να αναγνωρίζουν τις παραπλανητικές κριτικές και να αγοράζουν products που είναι υψηλής ποιότητας και αυθεντικά.

Η Mozilla λέει ότι με τη Fakespot, οι χρήστες του Firefox θα έχουν πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο tool αγορών που θα συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας ηλεκτρονικού εμπορίου.

See also: Mozilla: Κυκλοφόρησε ο Firefox 111 για Android

Παρά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για τον εντοπισμό των ψεύτικων κριτικών, η εργασία αυτή ενδέχεται να γίνει πιο δύσκολη, λόγω της εισαγωγής πιο προηγμένων και εμπορικά διαθέσιμων εργαλείων artificial intelligence που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία παραπλανητικών κριτικών. Για παράδειγμα, πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν AI chatbots , όπως το δημοφιλές ChatGPT, για να γράφουν κριτικές για προϊόντα στην Amazon. Οι κριτικές αυτές είναι ψεύτικες. Επομένως, η χρήση chatbots μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργία ψεύτικων κριτικών για προϊόντα.

ψεύτικες κριτικές προϊόντων
Mozilla acquires Fakespot to help Firefox users identify fake product reviews

Οι ψεύτικες κριτικές προϊόντων βλάπτουν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τα ίδια τα brands. Η διαδικτυακή φήμη μιας επιχείρησης e-commerce είναι απαραίτητη και ζωτικό κλειδί για την επιτυχία. Επομένως, η εργασία για την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων και η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης των πελατών μέσω πραγματικών σχολίων μπορεί να ωφελήσει τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Έτσι, η υπηρεσία της Fakespot βοηθά και τις επιχειρήσεις.

See also: Mozilla Firefox: offers Android users an unprecedented level of security

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της νέας startup της Mozilla, Mozilla.ai, που είναι εστιασμένη στην τεχνητή νοημοσύνη. Η αποστολή της νεοσυσταθείσας εταιρείας δεν είναι να κατασκευάσει οποιαδήποτε τεχνητή νοημοσύνη. Η αποστολή της είναι να δημιουργήσει τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα και “αξιόπιστη”, σύμφωνα με τον Mark Surman, τον εκτελεστικό πρόεδρο της Mozilla και επικεφαλής της Mozilla.ai.

Source: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS