HomeinetWhatsApp: may soon be illegal in the UK

WhatsApp: may soon be illegal in the UK

Με μια αναπάντεχη ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος του WhatsApp προειδοποίησε ότι υπάρχει πιθανότητα να απαγορευτεί η χρήση του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

See also: WhatsApp: How to view your previous payment history on Android or iPhone
WhatsApp

Ο Will Cathcart προειδοποίησε ότι το προτεινόμενο bill για την ασφάλεια στο internet θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για εκατομμύρια πολίτες στη UK. Ισχυρίζεται ότι το νέο νομοσχέδιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κρυπτογράφηση end-to-end του WhatsApp, που απαγορεύει στα αδιάκριτα μάτια να βλέπουν τα μηνύματα.

Όταν πρόκειται για ψηφιακή ασφάλεια, η κρυπτογράφηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των δεδομένων από την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων ατόμων. Η κρυπτογράφηση end-to-end (E2EE) είναι ένας ειδικός τύπος κρυπτογράφησης που παρέχει μέγιστη Security κρυπτογραφώντας τα data από τον αποστολέα στον παραλήπτη, διασφαλίζοντας ότι μόνο ο προοριζόμενος παραλήπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Αυτή τη στιγμή, τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής παραμένουν περιορισμένα μόνο μεταξύ εσάς και του ατόμου στο οποίο στέλνετε τα Messages – προστατευμένα από κάθε αδιάκριτο βλέμμα. Ωστόσο, το νέο νομοσχέδιο θα απαιτεί από το WhatsApp να παραιτηθεί από την κρυπτογράφησή του, προκειμένου οι αρχές επιβολής του νόμου να επιθεωρούν τα μηνύματα των χρηστών για πιθανό παράνομο content.

Το WhatsApp υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της εφαρμογής του για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του νέου αυτού νομοσχεδίου.

Ο κ. Cathcart προειδοποίησε ότι η WhatsApp δεν θα δώσει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την άδεια να το κάνει αυτό – και μπορεί ακόμη και να αφαιρέσει τις services της από τη Βρετανία εξ ολοκλήρου.

See also: WhatsApp: Δοκιμάζει μία νέα λειτουργία ‘Expiring Groups’
United Kingdom

Όπως δήλωσε: “Το 98% των χρηστών μας προέρχονται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και αντιτίθενται σθεναρά σε οποιονδήποτε συμβιβασμό όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να μειώσουμε την ασφάλεια του WhatsApp και θα δεχτούμε να μην έχουμε πρόσβαση σε ορισμένα μέρη του κόσμου, αν αυτό σημαίνει ότι θα προστατεύσουμε τους users us.

Η Signal, αντίπαλος του WhatsApp, έχει καταγγείλει δημοσίως την προτεινόμενη νομοθεσία της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως υποστηρίζει, “ενέχει άμεσο κίνδυνο να θέσει σε κίνδυνο την κρυπτογράφηση και να εισάγει ένα καθεστώς μαζικής παρακολούθησης“.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προτίθεται να θέσει εκτός νόμου την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η ίδια τους διέψευσε κατηγορηματικά.

Η κυβέρνηση μετέφερε στο BBC ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την απαγόρευση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε είτε με την ιδιωτικότητα είτε με την ασφάλεια των παιδιών – μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε και για τα δύο. Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών δήλωσε ότι η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης είναι ένα ουσιαστικό βήμα για το γενικότερο καλό.

See also: Το WhatsApp μάλλον θα λανσάρει την λειτουργία “Expiring Groups”

Η δήλωση λέει: “Θα πρέπει να επιλέγονται εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι τόσο παρεμβατικές, όταν είναι διαθέσιμες“, προτού δοθεί έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας και των εργαλείων που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό παράνομου περιεχομένου χωρίς να διακυβεύεται το προσωπικό Privacy.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS