HomeinetAmazon sues 11,000 Facebook group administrators for fake online reviews

Amazon sues 11,000 Facebook group administrators for fake online reviews

Η Amazon (AMZN) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει μηνύσει τους διαχειριστές περισσότερων από 11.000 ομάδων στο Facebook που φέρονται να είναι υπεύθυνες για τη διευκόλυνση αγοράς και πώλησης ψεύτικων κριτικών στην purchase της Amazοn σε επτά χώρες.

See also: Amazon Prime Video: gets a major redesign

Amazon

Οι χειριστές του ομίλου κατηγορούνται ότι στρατολόγησαν άτομα για να γράψουν ψεύτικες ή παραπλανητικές κριτικές προϊόντων με αντάλλαγμα χρήματα ή δωρεάν products, ανέφερε η Amazon σε μια Communication.

Οι ψεύτικες κριτικές αποτελούν πονοκέφαλο για την Amazon εδώ και χρόνια και μπορούν να οδηγήσουν τους consumers να αγοράζουν προϊόντα κατώτερης ποιότητας ή αμφισβητήσιμα. Αλλά το ζήτημα χειροτέρεψε πολύ κατά τη διάρκεια της pandemic, όταν η ζήτηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτινάχθηκε και οι αδίστακτοι έμποροι βρήκαν νέες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες κριτικές για να εκτονώσουν την επιχείρησή τους. Η τάση ώθησε τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκινήσουν έρευνα για το εάν η Amazοn και η Google έχουν βλάψει τους καταναλωτές αποτυγχάνοντας να τους προστατεύσουν επαρκώς από ψεύτικες κριτικές.

Την Τρίτη, η Amazon είπε ότι η αγωγή θα της επιτρέψει να «εντοπίσει κακόβουλους χρήστες και να αφαιρέσει ψεύτικες κριτικές από αυτούς τους απατεώνες», τις οποίες τα ανθρώπινα και αυτοματοποιημένα systems της εταιρείας δεν μπόρεσαν να συλλάβουν από μόνα τους.

See also: Amazon admitted to providing Ring videos to authorities without the owners' knowledge

ψεύτικες κριτικές

Η αγωγή της Τρίτης στοχεύει τη δραστηριότητα που φέρεται να οδήγησε σε ψεύτικες κριτικές που εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα της Amazon στη Γαλλία, τη Germany, την Ιταλία, την Japan, την Ισπανία, το United Kingdom και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ψεύτικες κριτικές κάλυψαν μια σειρά προϊόντων προς πώληση στο Amazοn, από στερεοφωνικά αυτοκινήτου έως τρίποδα κάμερας, είπε η Amazon.

Στην καταγγελία της, η Amazon είπε ότι λαμβάνει νομικά μέτρα «για να μάθει τις ταυτότητες των διαχειριστών, να κλείσει αυτές τις Ομάδες και να επιδιώξει την απαλλαγή από τα παράνομα κέρδη τους από τη διαμεσολάβηση ψεύτικων κριτικών». Η καταγγελία ζητά από ένα δικαστήριο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον να επιδικαστεί στην Amazon διαταγή παύσης και παραίτησης κατά των υποτιθέμενων μεσιτών πλαστών αναθεωρήσεων, καθώς και αποζημιώσεις και αμοιβές δικηγόρων.

See also: Amazon: product deliveries with electric bikes in London

Η Amazon είπε ότι η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, έχει αφαιρέσει περισσότερες από 5.000 ομάδες ψεύτικων κριτικών από το κοινωνικό δίκτυο από το 2020 ως αποτέλεσμα των αναφορών της Amazon στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS