HomeyoutubeTikTok downloaded 49 million videos that violated its terms of use

TikTok downloaded 49 million videos that violated its terms of use

Το TikTok κατέβασε περισσότερα από 49 εκατομμύρια βίντεο από χρήστες σε όλο τον κόσμο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί.

Τα βίντεο αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% όλων των βίντεο που μεταφορτώθηκαν στο TikTok κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Το TikTok αναφέρει ότι κατέβηκαν από την πλατφόρμα του για παραβιάσεις των οδηγιών της κοινότητας της Application ή των όρων της υπηρεσίας. Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι το ένα τέταρτο του περιεχομένου που κατέβηκε αφορούσε «γυμνό και σεξουαλική δραστηριότητα ενηλίκων». Ένα ποσοστό των βίντεο καταργήθηκε για “απεικόνιση επιβλαβών, επικίνδυνων ή παράνομων συμπεριφορών ανηλίκων”, όπως η χρήση ναρκωτικών. Η παρενόχληση και η ρητορική μίσους αποτελούν έναν μικρό αριθμό, μόλις το 3% και 1% των συνολικών βίντεο αντίστοιχα.

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια βίντεο που κατέβηκαν προέρχονταν από χρήστες στην India. Η δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 4,6 εκατομμύρια βίντεο.

Αυτοί είναι τεράστιοι αριθμοί σε σύγκριση με το YouTube. Το YouTube ανέφερε ότι κατήργησε περίπου 14,7 εκατομμύρια βίντεο κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2019. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία ήταν επίσης οι κορυφαίες κοινότητες του YouTube για το επίμαχο ζήτημα.

Οι διαγραφές βίντεο του TikTok γενικά δεν απορρέουν από κυβερνητικά αιτήματα ή παράπονα πνευματικών δικαιωμάτων. Το TikTok αναφέρει ότι έλαβε μόνο 1.300 αιτήματα κατάργησης για χρήση πνευματικών δικαιωμάτων και 45 αιτήματα κατάργησης από την κυβέρνηση (κυρίως από την Ινδία) και δεν συμμορφώθηκε με όλα αυτά τα αιτήματα. Όπως και το πρώτο εξάμηνο του 2019, η έκθεση δείχνει ότι το TikTok δεν έλαβε αιτήματα κατάργησης ή αιτήματα πληροφοριών για χρήστες από την Κίνα, όπου εδρεύει η μητρική της εταιρεία, Bytedance.

«Δεν έχουμε αφαιρέσει ποτέ περιεχόμενο κατόπιν αιτήματος της κινεζικής κυβέρνησης, και δεν θα το κάναμε αν μας το ζητούσαν», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι το TikTok «δεν παρείχε ποτέ data χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να προβεί σε τέτοιες ενέργειες».

Οι λεπτομέρειες προέρχονται από τη δεύτερη έκθεση διαφάνειας του TikTok, η οποία καλύπτει τις ημερομηνίες από την 1η Ιουλίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση διαφάνειας, που αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα τέλη Δεκεμβρίου.

TikTok TikTok Κατέβασε βίντεο
TikTok: Κατέβασε 49 εκ. βίντεο που παραβίασαν τους όρους χρήσης

Το TikTok υπόκειται σε μεγάλο έλεγχο από πολιτικούς των Η.Π.Α. που ανησυχούν για την τεράστια δημοτικότητα μιας εφαρμογής που ανήκει σε μια κινεζική εταιρεία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ανέφερε ακόμη και την ιδέα της απαγόρευσης του TikTok, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να διοχετεύσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση. Το TikTok αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έχει συμβεί ή πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι εκθέσεις διαφάνειας εν μέρει προορίζονται να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης προς την εφαρμογή. Αυτή η αναφορά είναι η πρώτη που επεκτείνεται στις πολιτικές εποπτείας του TikTok και η εταιρεία αναφέρει ότι θα προσφέρει πιο λεπτομερείς πληροφορίες στο μέλλον. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Bytedance προχώρησε σε μια «νέα υποδομή εποπτείας περιεχομένου» που αναφέρει συγκεκριμένους λόγους για την κατάργηση ενός βίντεο, όπως αυτές που κοινοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο.

Η επίβλεψη περιεχομένου σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες υπήρξε τεράστιος τομέας ανησυχίας τα τελευταία χρόνια, καθώς πλατφόρμες όπως το Facebook and the Twitter αγωνίστηκαν για να αντιμετωπίσουν την ρητορική μίσους, τις παρενοχλήσεις και την παραπληροφόρηση.

Η έκθεση διαφάνειας του TikTok φαίνεται να υποδηλώνει ότι η πλατφόρμα ασχολείται κυρίως με άλλα ζητήματα – ή, τουλάχιστον, οτι τα ζητήματα όπως το γυμνό είναι το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που εντοπίζει – και ότι γενικά προλαμβάνει προβλήματα με τα βίντεο. Η εταιρεία αναφέρει πως εντόπισε αυτόματα περισσότερο από το 98% των βίντεο που κατέβηκαν χωρίς να έχουν αναφερθεί από τους χρήστες. Σχεδόν το 90% αυτών των Video δεν έλαβε καθόλου προβολές.

spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS