HomeinetMan divorced and wants to sue Apple

Man divorced and wants to sue Apple

An Βρετανός άνδρας tries to μηνύσει την Apple για το διαζύγιο που του ζήτησε η σύζυγός του, όταν βρήκε μηνύματά του με μια άλλη γυναίκα στο iMac. Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι είχε διαγράψει τα μηνύματα από το iPhone του, αλλά αυτά ήταν ακόμα προσβάσιμα στο iMac και γι’ αυτό κατηγορεί την Apple.

Τα τελευταία χρόνια του γάμου του, ένας άντρας που αναφέρεται ως «Ρίτσαρντ» άρχισε να χρησιμοποιεί υπηρεσίες επικοινωνίας με ιερόδουλες, εν αγνοία της γυναίκας του. Επικοινωνούσε μαζί τους μέσω του iMessages στο iPhone του, αλλά στη συνέχεια διέγραψε τα μηνύματα.

Ωστόσο, παρόλο που προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του στο iPhone, δεν σκέφτηκε ότι το οικοσύστημα της Apple συγχρονίζει αυτόματα το ιστορικό μηνυμάτων του με το οικογενειακό iMac.

See also: Lawsuit against Elon Musk and SpaceX for alleged sexual harassment, discrimination and unfair dismissals

Άνδρας πήρε διαζύγιο και θέλει να μηνύσει την Apple για μηνύματα
Man divorced and wants to sue Apple

Οι Times αναφέρουν ότι η σύζυγος είδε τα μηνύματα όταν άνοιξε το iMessage στο iMac. Είδε, επίσης, μηνύματα που είχαν σταλεί τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτοντας τη μακρά περίοδο απιστίας από τον σύζυγό της.

Τα μηνύματα την οδήγησαν στην υποβολή αίτησης διαζυγίου μέσα σε ένα μήνα. Σύμφωνα με την έκθεση, ο άνδρας έχασε περισσότερες από 5 εκατομμύρια λίρες στο διαζύγιο.

Για κάποιο λόγο, που προφανώς δεν έχει καμιά λογική, ο άπιστος άνδρας θέλει τώρα να πάρει αυτά τα χρήματα από την Apple. Μάλιστα, προσπαθεί να πείσει και άλλους άντρες, που έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα, να τον ακολουθήσουν και να μηνύσουν την Apple. Ο άνδρας κατηγορεί την Apple ότι δεν καθιστά σαφές στους πελάτες ότι τα μηνύματα μπορούν να συγχρονιστούν μεταξύ άλλων συσκευών Apple στον ίδιο λογαριασμό, ακόμα κι αν έχουν διαγραφεί στο iPhone.

"Αν σας πουν ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί, έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ότι έχει διαγραφεί“, είπε ο άνδρας. Είπε ακόμα ότι αυτός ήταν ένας “πολύ βάναυσος τρόπος” να το μάθει η γυναίκα του και πιστεύει ότι αν δεν είχε δει τα μηνύματα και της είχε μιλήσει λογικά, δεν θα έφταναν στο διαζύγιο.

Εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις του διαζυγίου, ο Ρίτσαρντ λέει ότι η υγεία του έχει επηρεαστεί.

See also: Μήνυση στο Netflix από την πραγματική Stalker του Baby Reindeer

"Αν το μήνυμα έλεγε ότι αυτά τα μηνύματα διαγράφονται σε αυτήν τη Device“, αυτό θα ήταν μια ένδειξη“, πρόσθεσε ο Ρίτσαρντ. “Αυτά τα μηνύματα διαγράφονται μόνο σε αυτήν τη συσκευή” θα ήταν ένας πολύ πιο ξεκάθαρος δείκτης, συνέχισε.

Ο μεσήλικας άνδρας ζήτησε από τη δικηγορική εταιρεία Rosenblatt με έδρα το Λονδίνο να μηνύσει την Apple. Για κάποιο λόγο, η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να το μετατρέψει σε ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στη Legislation του Ηνωμένου Βασιλείου για να κατηγορηθεί ή να θεωρηθεί υπεύθυνη η Apple για το διαζύγιο ενός άνδρα που μιλούσε μια ιερόδουλη.

Man divorced and wants to sue Apple

"Ο Ρίτσαρντ μας είπε τι είχε συμβεί και όταν το εξετάσαμε, είδαμε ότι η Apple δεν ήταν σαφής με τους χρήστες σχετικά με το τι συμβαίνει με τα μηνύματα που στέλνουν και λαμβάνουν και, κυρίως, αυτά που διαγράφουν“, είπε ο Simon Walton της Rosenblatt. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν το έχει ψάξει πολύ το ζήτημα. Η Apple δύσκολα θα επηρεαστεί από αυτή την υπόθεση.

See also: Πελάτης της Dolce & Gabbana μήνυσε την εταιρεία

Στην πραγματικότητα, αυτός ο άνδρας κορόιδευε τη γυναίκα του και αντί να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, προσπαθεί να κατηγορήσει την Apple επειδή η σύζυγός του είδε τελικά τα μηνύματα που αντάλλασσε με άλλες γυναίκες.

Εν ολίγοις, αντί να προβληματίζεται για τη λύση του γάμου του λόγω μιας δικής του πράξης, της απιστίας του, πιστεύει ότι υπεύθυνη είναι μια εταιρεία που συγχρονίζει τα Messages σε όλες τις συσκευές της, κάτι που είναι γνωστό στους περισσότερους. Ακόμα και αν δεν ήταν σαφείς οι όροι για τη διαγραφή μηνυμάτων, όπως ισχυρίζεται, το πρόβλημα είναι η απιστία και όχι η ύπαρξη των μηνυμάτων.

Source: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS