ΑρχικήinetFacebook: Αντιμέτωπο με χιλιάδες ευρωπαίους χρήστες στις 9 Απριλίου

Facebook: Αντιμέτωπο με χιλιάδες ευρωπαίους χρήστες στις 9 Απριλίου

Facebook

Δικαστήριο στην Βιέννη της Αυστρίας όρισε την 9η Απριλίου 2015 ως την ημερομηνία που θα εξετάσει εάν έχει νομική βάση η εκδίκαση της μεγαλύτερης συλλογικής προσφυγής χρηστών στην Ευρώπη κατά του Facebook, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Η Facebook Inc. που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη μέσω της θυγατρικής της στην Ιρλανδία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να μηνυθεί από τους χρήστες της υπηρεσίας του. Η προσφυγή αφορά την πολιτική απορρήτου, αναφέρεται σε παράνομη συλλογή και προώθηση δεδομένων των χρηστών, την παρακολούθηση των χρηστών (από τα Like ή τα apps) καθώς και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα PRISM από την NSA.

Την συλλογική προσφυγή “europe vs Facebook” έχουν συνυπογράψει 25.000 χρήστες από διάφορες χώρες (όχι από την Ελλάδα). Επιπλέον, 50.000 χρήστες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην προσφυγή στο μέλλον, από την σελίδα fbclaim.com.

Οι ενάγοντες απαιτούν να σταματήσει η παράνομη, όπως υποστηρίζουν, χρήση των προσωπικών δεδομένων τους από την εταιρεία και αξιώνουν αποζημίωση 500 ευρώ ανά άτομο. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι αυτό θα είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία, δεδομένου ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει παράνομες τις αμφιλεγόμενες πρακτικές της εταιρείας, υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα κερδίσουν την δίκη.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS