ΑρχικήsecurityRex Mundi ξαναχτυπά στο Βέλγιο

Rex Mundi ξαναχτυπά στο Βέλγιο

Rex Mundi

Οι διακομιστές της Tobasco.be και Z-Staffing.org, παραβιάστηκαν από κάποιον hacker ή ομάδα hackers, που λειτουργούν με την επωνυμία, Rex Mundi, και εξήγαγαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με αυτούς που ζητούν εργασία με σκοπό να τις δημοσιεύσουν online.

Σε μια σειρά από μηνύματα μέσω Twitter, οι hackers ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη, ότι θα διαρρεύσουν τις κλεμμένες πληροφορίες. Τα στοιχεία, που πήραν, έχουν δημοσιευθεί πράγματι, στο Dpaste.de.

Φαίνεται ότι η Rex Mundi, (@rexmundi14), είχε επικοινώνησει με τους διαχειριστές των δύο ιστοσελίδων ώστε να ζητήσει χρηματική αποζημίωση για να μην δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Ωστόσο, κανένας διαχειριστής δεν πλήρωσε και φυσικά τα στοιχεία διαιρέσαν στο διαδίκτυο τη περασμένη Παρασκευή. Επί του παρόντος όμως, κανένα από τα links που περιέχουν τις πληροφορίες αυτές δεν είναι διαθέσιμο από τους hackers.

Οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητου χαρακτήρα, αφού η εγγραφή για λογαριασμό στις ιστοσελίδες ζήτησης εργασίας, απαιτεί τη παροχή προσωπικών δεδομένων, όπως αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση, e-mail, Εθνικός αριθμός (~ SSN), ημερομηνία και τόπος γέννησης, ΑΦΜ, και αριθμός λογαριασμού Τραπέζης.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, όλα αυτά τα δεδομένα εστάλησαν στη βάση δεδομένων σε μια μη κρυπτογραφημένη μορφή, αφού δεν υποστήριζε ασφαλή σύνδεση SSL. Οι δύο ιστοσελίδες είναι offline τη στιγμή, για συντήρηση, δραστηριότητα που ελπίζουμε ότι θα τις κάνει πιο ασφαλείς.

Μέσα από το λογαριασμό τους, στο Twitter, που φαίνεται να έχουν δημιουργήσει ειδικά για το σκοπό αυτό, ανακοίνωσαν αυτά τα περιστατικά, η ή οι Rex Mundi. Επίσης ζητούν λύτρα 5.000 € / $6.200, για να μη δημοσιοποιήσουν περισσότερα από τα δεδομένα που έχουν κλέψει.

Ο σκοπός των επιθέσεων είναι καθαρά οικονομικός, αφού μετά την επίθεση οι ομάδες ζητούν λύτρα για να μην αποκαλύψουν ό, τι δεδομένα έχουν καταφέρει να υποκλέψουν.

Τον Ιούνιο έγινε ένα παρόμοιο περιστατικό με στόχο τη Domino Pizza, στο Βέλγιο και στη Γαλλία, με πάνω από 650.000 καρτέλες πελατών, από τη RexMundi_Anon.  30.000 € / $37,400, ζητήθηκαν σε αντάλλαγμα τότε. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τις επιθέσεις αυτές τις έκανα τα ίδια άτομα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS