ΑρχικήsecurityΟι Rex Mundi eκβιάζουν Τράπεζα της Ελβετίας

Οι Rex Mundi eκβιάζουν Τράπεζα της Ελβετίας

BCGE - Rex Mundi

Τα συστήματα της Ελβετικής Τράπεζας, Banque Cantonale de Geneve (BCGE) έχουν παραβιαστεί από τους χάκερ με την ονομασία Rex Mundi και στοιχεία των πελατών της βρίσκονται στα χέρια τους.

Οι επιτήδειοι ζητούν λύτρα ύψους 10.000 ευρώ (11.853 δολαρίων) προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν υπό την κατοχή τους, δίνοντας της παράλληλα ορισμένα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν το γεγονός. Μέχρι στιγμής η τράπεζα δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση.

Οι χάκερ δεν παραβίασαν το εσωτερικό σύστημα ασφάλειας της τράπεζας αλλά έναν δημόσιο διακομιστή, μέσω μιας SQL επίθεσης, που περιείχε μια βάση δεδομένων με ευαίσθητα δεδομένα πελατών.

Σε ό,τι αφορά τα κλεμμένα στοιχεία, η λίστα περιλαμβάνει ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, αριθμούς λογαριασμών καθώς και e-mail επικοινωνίας μεταξύ των πελατών και του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Οι Rex Mundi αναφέρουν ότι δεν έχουν παραβιάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά έχουν στην κατοχή τους 30.192 ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα πελατών.

Οι χάκερ μέσω ενός δημοσιεύματος στο Twitter προειδοποιούν την τράπεζα για δημοσίευση των στοιχείων αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα των χάκερ εκβιάζει και ζητά λύτρα, στο παρελθόν και άλλοι οργανισμοί έχουν πέσει θύματα της ομάδας.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS