ΑρχικήsecurityΨεύτικα emails από την "PayPal" χρησιμοποιούνται για τη διάδοση malware

Ψεύτικα emails από την “PayPal” χρησιμοποιούνται για τη διάδοση malware

Fake-Confirmation-Required-PayPal-Emails-Used-to-Spread-Malware-401737-2

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει πλαστά e-mails που υποτίθεται ότι προέρχονται από την “PayPal” και χρησιμοποιούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη διανομή malware. Εκ πρώτης όψεως, οι ψεύτικες ειδοποιήσεις μοιάζουν να είναι μέρος μιας απάτης phishing.

Το Hoax Slayer αναφέρει ότι τα μηνύματα έχουν τίτλο “Confirmation Required” και ζητούν από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την υποτιθέμενη εγγραφή τους στην υπηρεσία:

“Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή για τον PayPal λογαριασμό σας, θα πρέπει να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και να εισάγετε τον κωδικό σας προκειμένου να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας”

Τα e-mail μοιάζουν με νόμιμες κοινοποιήσεις της PayPal, αλλά στην πραγματικότητα δεν σχετίζονται με την υπηρεσία πληρωμών. Οι παραλήπτες που κάνουν κλικ στις συνδέσεις μεταφέρονται σε μια ιστοσελίδα, η οποία έχει παραβιαστεί και χρησιμοποιείται για τη διανομή malware.

Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα emails που λαμβάνουν, ακόμα και αν φαίνεται ότι προέρχονται από αξιόπιστους αποστολείς. Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, ελέγξτε τον υπολογιστή σας με ένα ενημερωμένο antivirus και αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS