ΑρχικήsecurityHacker προσπάθησε να στείλει 4 εκατ. μηνύματα Θάνατος στους Εβραίους

Hacker προσπάθησε να στείλει 4 εκατ. μηνύματα Θάνατος στους Εβραίους

Πληροφορίες που χάθηκαν στην παραβίαση δεδομένων του 2013 της SMSGlobal χρησιμοποιήθηκαν από έναν άγνωστο hacker τον Απρίλιο του 2015 όταν προσπάθησε να στείλει τέσσερα εκατομμύρια αντισημιτικά μηνύματα σε χρήστες κινητών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει η The Guardian.

Hacker προσπάθησε να στείλει 4 εκατ. μηνύματα Θάνατος στους Εβραίους

Η SMSGlobal, μια αυστραλιανή εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ένα περιστατικό hacking το 2013, όταν ένας άγνωστος δράστης κατάφερε να διεισδύσει στους servers της και να κλέψει μια άγνωστη ποσότητα δεδομένων.

Ενώ τίποτα δεν είχε συμβεί για δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2015, χρησιμοποιώντας τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με λογαριασμούς πελατών, ένας ανώνυμος hacker εισέβαλλε στους διακομιστές της SMSGlobal και ρύθμισε το σύστημα ώστε να στείλει πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα SMS, κυρίως σε χρήστες που ζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη χρήση του DU, έναν τοπικό φορέα κινητής και τον συνεργάτη των ΗΑΕ της SMSGlobal.

Τα κείμενα SMS, έγραφαν τα εξής: «Το σύνθημά μας για πάντα Θάνατος στην Αμερική, Θάνατος στους Εβραίους.»

Επειδή τα μηνύματα ήταν πλαστογραφημένα για να φαίνεται ότι προέρχονται από πελάτες του DU και στέλνονταν σε άλλους πελάτες του DU, η εταιρία γρήγορα αντιλήφθηκε το θέμα και μαζί με την SMSGlobal σταμάτησαν την εκστρατεία μετά από περίπου 5.000 μηνύματα που πρόλαβαν να σταλούν.

Το περιστατικό επαναλήφθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο hacker προσπάθησε να στείλει: « Η κακοδιαχείριση από τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας ήταν η αιτία για το θάνατο του Hajjaj στo Mina». Ο hacker αναφερόταν στο θάνατο 2.000 προσκυνητών του Hajjaj όταν στράφηκαν σε άτακτη φυγή κοντά στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

Η SMSGlobal λέει ο hacker που διέπραξε την επίθεση το 2013 πήρε στα χέρια του μόνο διαπιστευτήρια λογαριασμών πρόσβασης, τα οποία χρησιμοποίησε για να αποκτήσει πρόσβαση στα API τους ώστε να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις του.

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι μετά την παραβίαση των δεδομένων του 2013 άρχισαν να φεύγουν οι περισσότεροι από τους πελάτες της σε μια νέα πλατφόρμα και ότι το πρόσφατο περιστατικό ήταν αποτέλεσμα του hacker που χρησιμοποίησε παλαιότερους λογαριασμούς για να έχει πρόσβαση στα συστήματά τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS