ΑρχικήinetΟ Jeremy Clarkson αποκαλύπτει το νέο Amazon delivery drone

Ο Jeremy Clarkson αποκαλύπτει το νέο Amazon delivery drone

amazon_drone_120213

Το drone θα μπορούσε να πετάξει μέχρι και 15 μίλια (24 χιλιόμετρα) και να παραδώσει ένα δέμα εντός 30 λεπτών από τη στιγμή της παραγγελίας.

Δεν υπήρξε καμία ένδειξη για το πότε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από το γίγαντα του λιανεμπορίου.

Η εταιρεία πήρε άδεια να ελέγχει delivery αεροσκάφη στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος.

Έχει επίσης κέντρα ανάπτυξης delivery αεροσκαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Το πρωτότυπο θα είναι μέρος της “οικογένειας” των αεροσκαφών παράδοσης, πρόσθεσε στο κλιπ ο κ Clarkson, και είναι μία από τις περίπου δώδεκα συσκευές που αναπτύσσει η εταιρεία.

Το drone είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία «λογική και αποφυγή ” και μπορεί να πετάξει σε ύψος 400 ποδιών.

Ασφάλεια

Ο δικηγόρος Luke Scanlon από τη δικηγορική εταιρεία Pinsent Masons, ανέφερε πως η ασφάλεια θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα, αν αυτή η τεχνολογία είναι βασισμένη στο λογισμικό.

Τα συστήματα που βασίζονται σε λογισμικό « εντοπισμός και αποφυγή» και με δεδομένο το σημερινό κλίμα της πειρατείας και των παραβιάσεων δεδομένων, είναι πολύ σημαντικό ότι οι συντονισμένες προσπάθειες για τη διασφάλιση ότι τα συστήματα έχουν τεθεί σε εφαρμογή δίνοντας το υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας όσον αφορά την ασφάλεια », είπε.

“Μόλις αυτά τα πρότυπα συμφωνηθούν από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, τα επιχειρήματα για τη δημιουργία εμπορικών υπηρεσιών drone θα κερδίσουν μεγαλύτερη υποστήριξη στις συνεχιζόμενες συζητήσεις της κανονιστικής μεταρρύθμισης και τα φόρουμ που διεξάγονται επί του παρόντος.”

Η Amazon δήλωσε ότι δεν θα ξεκινήσει την υπηρεσία μέχρι να είναι σε θέση να «αποδείξει ότι είναι ασφαλείς επιχειρήσεις».

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) έχει αυστηρά κριτήρια για την εμπορική χρήση drone και κάποιοι Αμερικανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει την δημιουργία ενός μητρώου μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η FAA εκτιμά ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχουν περίπου 30.000 εμπορικά drones και πολλά ακόμα πολιτικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στην Αμερική.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS