ΑρχικήsecurityΣκέψεις από επαγγελματίες για την ασφάλεια του Internet το 2015!

Σκέψεις από επαγγελματίες για την ασφάλεια του Internet το 2015!

Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο οι όροι hacker και ιός είναι ευρέως αναγνωρίσιμοι. Πιο παλιά η ασφάλεια του Internet δεν ήταν κάτι που ανησυχούσε πολύ κόσμο. Αλλά το Νοέμβριο του 1988 οι απομακρυσμένες παραβιάσεις ήταν κάτι ανήκουστο, τουλάχιστον μέχρι τότε που το worm Morris εμφανίστηκε. Σε λιγότερο από μια μέρα, το worm επηρέασε το 10% των υπολογιστών που ήταν συνδεδεμένοι στο Internet σε όλες τις ΗΠΑ προκαλώντας οικονομικές απώλειες αξίας 100.000.000 δολάρια.

Internet security

Με αφορμή αυτής της δυσοίωνης περίπτωσης, τα μέλη της κοινότητας CompTIA IT Security και το προσωπικό της μοιράστηκε τις σκέψεις τους σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας του Internet το 2015.

“Δυστυχώς η αφύπνιση έρχεται μόνο αφού κάτι τρομερό συμβεί και όχι πριν”, δήλωσε ο Andrew Bagrin, ιδρυτής και CEO της My Digital Shield. “To πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνουμε τα πράγματα στα σοβαρά και πάντα ψάχνουμε τρόπους να μην ξοδέψουμε χρήματα στην πρόληψη.”

Ο Ron Culler, προϊστάμενος του τεχνολογικού τμήματος και αντιπρόεδρος της  Secure Designs, Inc δηλώνει ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 3,2 δισεκατομμύρια χρήστες και 1 δισεκατομμύριο ιστοσελίδες αλλά το 1988 δεν ήταν τόσο εύκολο να συνδεθείς με ένα server ή ένα σύστημα όσο είναι σήμερα, χρειαζόταν να έχεις αρκετές γνώσεις τότε.

“Η εμφάνιση του Internet των πραγμάτων έθεσε τον πήχη σχετικά με την ασφάλεια ακόμα πιο ψηλά. Με τον τεράστιο αριθμό συσκευών που συνδέονται στο Internet σήμερα οι πηγές των “μολύνσεων” έχουν πολλαπλασιαστεί”, λέει ο Beat Kramer, CEO της Contronex, Inc. “Αυτό απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανόμενης της προστασίας για τις  BYOD (Bring Your Own Device) και τις IoT (Internet of Things) παραμέτρους.”

Ο Patrick Lane, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της CompTIA , δήλωσε ότι το 1988 ο δημιουργός του  worm Morris είχε πληροφορίες που ήταν γνωστές σε πολύ λίγους και το Διαδίκτυο ήταν κυρίως ακαδημαϊκό, στρατιωτικό κι ερευνητικό εργαλείο! Από τότε οι hackers έχουν γίνει πιο έξυπνοι κι αυτοί που πρέπει να προστατευθούν πρέπει να αποκτήσουν ένα καλό επίπεδο τεχνικών γνώσεων.

Σύμφωνα με τον Chris Johnson, CEO της Untangled Solutions και οι επαγγελματίες της ασφάλειας και οι καθημερινοί χρήστες της τεχνολογίας έχουν ένα ρόλο να παίξουν ώστε να μείνουν μακριά από τους hackers. “Τρεις στους πέντε κωδικούς είναι μια παραλλαγή του κωδικού 1234. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι, δε χρειάζεται να είμαστε στο έλεος των hackers και των τρομοκρατών του Internet.

Ο Tim Ku από το ProEthicalHacker.com δήλωσε ότι τα hacks και οι ευπάθειες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και μπορεί να ξεφύγουν από τη διαχείριση μας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο Πρωτόκολλο Internet και ξεκινά με μια μετάβαση σε ένα πρότυπο πολλαπλής διανομής.

Ο Bagrin καταλήγει λέγοντας ότι “Εμείς οι επαγγελματίες της ασφάλειας πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα όχι μόνο για την ανίχνευση και την προστασία από τις απειλές αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι άμυνες μας έχουν αναπτυχθεί σωστά παντού. Επίσης πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος είναι εκπαιδευμένος σχετικά με τους πιο απλούς τρόπους για την προστασία του από επιθέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS