ΑρχικήsecurityΟι Anonymous εκδίδουν οδηγό “How to Hack ISIS”

Οι Anonymous εκδίδουν οδηγό “How to Hack ISIS”

anonymous vs isis Οι Anonymous εκδίδουν οδηγό “How to Hack ISIS” και οι τρομοκράτες απαντούν με οδηγό “Ηow to stay safe”. Οι Anonymous δείχνουν στο κοινό πως να εντοπίσει και να παραβιάσει τα μέλη του ISIS.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά έγινε αντικείμενο εμπαιγμού, ο cyber-πόλεμος ανάμεσα στους Anonymous και τον ISIS τώρα κλιμακώνεται, με την έκδοση ενός οδηγού σχετικά με το πως μπορεί κανείς να εντοπίσει αλλά και να χακάρει μέλη του ISIS.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα των τρομοκρατών απαντά κοινωποιώντας συμβουλές για το πως να αποφευχθεί ο κίνδυνος online.

H ομάδα των hacktivist κύρηξε τον πόλεμο έναντι στον ISIS τρεις μέρες πριν, αφότου οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν τις γνωστές επιθέσεις στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή. Οι hackers δεν έχασαν χρόνο, εντόπισαν και «κατέβασαν» 5.500 Twitter accounts, επίσης δημιούργησαν ένα ειδικό website όπου ο κόσμος μπορεί να αναζητά ή να συμβάλλει στη βάση δεδομένων γνωστών μελών του ISIS.

Σήμερα, η ομάδα δημιούργησε και ένα δημόσιο κανάλι IRC, όπου δημοσίευσε μια σειρά από τρείς οδηγούς αναφορικά με το πως άλλοι hackers (και όχι μόνο) μπορούν να βοηθήσουν στον αγώνα τους. Πρόκειται για τους παρακάτω:

  • NoobGuide: Ένας οδηγός που εξηγεί τις βασικές αρχές των DDoSing, Wi-Fi deauth, password cracking και άλλων ποικίλων όρων του hacking.
  • ReporterGuide: Καλύπτει την δρομολόγηση ενός reporter bot με μια λίστα αναγνωριστικών ID λογαριασμών στο Twitter για την ανακάλυψη, την υποβολή εκθέσεων (reporting) και το κατέβασμα των σχετικών με τον ISIS λογαριασμών.
  • SearcherGuide: Ένας επεξηγηματικός οδηγός για το πως μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει τους Anonymous να βρουν περισσότερα websites/pages/information σχετικά με τον ISIS.

Σαν απάντηση σ’ αυτό, ο ISIS δεν παρέμεινε σιωπηλός, αντέδρασε κυρίως μέσα από λογαριασμούς Telegram, παρά τις φήμες ότι χρησιμοποίησε το PS4 network για να συντονίσει τις επιθέσεις.

anonymous vs isis1

Το προσωπικό του Hacker News κατάφερε να διεισδύσει σε ένα από τα κανάλια των τρομοκρατών και να κρατήσει ένα snapshot κάποιων από τα αντι-μέτρα που έλαβαν τα μέλη του ISIS για τις μαζικές επιθέσεις των διάσημων ‘hackτιβιστών’.

Τα tips που μοιράζονται μεταξύ τους τα μέλη του ISIS, αποδυκνείουν την έλλειψη δεξιοτήτων των μελών στον κυβερνοχώρο.

Οι cyber-εγκέφαλοι της τρομοκρατικής ομάδας συνιστούν στα μέλη τους να «μην συνομιλούν με αγνώστους» στο Twitter και το Telegram, και να μην ανοίγουν links από άγνωστες πηγές. Επιπλέον, αναφέρουν ότι τα μέλη θα πρέπει να αλλάζουν τις ΙP του VPN όσο δυνατόν συχνότερα και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το username τους στο Twitter σαν Twitter handle.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS