ΑρχικήinetΤα Windows 10 είναι το 3ο πιο χρησιμοποιημένο λειτουργικό σύστημα!

Τα Windows 10 είναι το 3ο πιο χρησιμοποιημένο λειτουργικό σύστημα!

Τα Windows 10 συνεχίζουν την ταχεία ανάπτυξη τους και σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του μήνα Νοεμβρίου το λειτουργικό σύστημα είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα για υπολογιστές καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα Windows XP και το Mac OS X.

windows 10

Κυκλοφορώντας τον περασμένο Ιούλιο, τα Windows 10 είχαν μια γρήγορη ανάπτυξη αλλά η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε το Σεπτέμβριο γιατί οι περισσότεροι χρήστες  αποφάσισαν να περιμένουν την κυκλοφορία του Threshold 2 και τότε να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το Threshold 2 προσελκύει περισσότερους χρήστες αλλά επειδή αυτά τα στατιστικά αφορούν μόνο τις πρώτες 15 μέρες του Νοεμβρίου ο αντίκτυπος που έχει η κυκλοφορία του συγκεκριμένου update στην αγορά των Windows 10 δεν μπορεί να μετρηθεί πλήρως.

Τα Windows 7 παραμένουν στην κορυφή!

Αυτή τη στιγμή τα Windows 7 παραμένουν το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στον κόσμο με ποσοστό 49,91%, ακολουθούν τα  Windows 8.1 με ποσοστό 13,11%. Με άλλα λόγια, τα Windows 7 είναι ακόμα η πλατφόρμα επιλογής για έναν στους δύο υπολογιστές, το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό δεδομένου ότι αυτό το λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε το 2009 ενώ οι άλλες δύο εκδόσεις κυκλοφόρησαν αργότερα.

Τα Windows 10 ωστόσο κατάφεραν να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους και έφτασαν το ποσοστό του 9,8% και μέχρι το τέλος του μήνα αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αφού το Threshold 2 είναι σημαντικός λόγος για πολλούς για να αναβαθμίσουν λειτουργικό τους σύστημα.

Η Microsoft δηλώνει ότι με το Threshold 2 το λειτουργικό σύστημα είναι έτοιμο και για επιχειρήσεις και δεδομένου ότι οι εταιρίες έχουν δεκάδες, εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες υπολογιστές που πρέπει να αναβαθμίσουν η ανάπτυξη θα είναι πολύ σημαντική τους επόμενους μήνες.

Η δωρεάν αναβάθμιση ωστόσο είναι διαθέσιμη μόνο για τους απλούς χρήστες και όχι για τις επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να πληρώσουν για την άδεια.

Άρα η πρόκληση είναι αν η Microsoft καταφέρει τελικά να πείσει τις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS