ΑρχικήsecurityΕκμεταλλεύθηκαν SQL injection flaw για να επιτεθούν στο Joomla

Εκμεταλλεύθηκαν SQL injection flaw για να επιτεθούν στο Joomla

Attackers εκμεταλλεύθηκαν αν SQL injection flaw για να επιτεθούν στο Joomla

Μόλις τέσσερις ώρες από την κυκλοφορία ενός patch για μια κρίσιμη ευπάθεια, οι κακόβουλοι δράστες άρχισαν επιθέσεις εναντίον του Joomla, ενός δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού πηγαίου κώδικα, εκμεταλλευόμενοι ένα SQL injection flaw.

Εκμεταλλεύθηκαν SQL injection flaw για να επιτεθούν στο Joomla

Το ελάττωμα SQL injection (CVE-2015-7297, CVE-2015-7857, CVE-2015-7858) που βρέθηκε στις εκδόσεις 3.2 έως 3.4.4 του Joomla και θα μπορούσε δυνητικά να χορηγήσει στους επιτιθέμενους πλήρες administrative access σε οποιοδήποτε ευάλωτο site, ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές της Trustwave και ανακοινώθηκε σε ξεχωριστά blog posts στα sites της Joomla και της Trustwave.

«Το CVE-2015-7857 επιτρέπει σε έναν μη εξουσιοδοτημένο απομακρυσμένο χρήστη να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή, κάνοντας hijacking στο administrator session. Μετά την εκμετάλλευση της ευπάθειας, ο εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του web site και να εκτελέσει επιπρόσθετες επιθέσεις, ” εξήγησαν οι ερευνητές σε ένα blog post τους.

Μερικές ώρες μόνο μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 3.4.5, η εταιρεία web security Sucuri ανέφερε ένα direct attack εναντίον δύο εκ των πελατών της. Η επίθεση προσπάθησε να εξάγει το τρέχον session από οποιοδήποτε συνδεδεμένο admin user αλλά μπλοκαρίστηκαν από τα generic SQL Injection signatures της:

“Αυτό που είναι περισσότερο τρομακτικό είναι ότι κανένα από αυτά τα sites δεν είχε επιδιορθωθεί τη στιγμή εκείνη”, δήλωσε ο CTO της εταιρείας Sucuri, Daniel Cid, σε ένα blog post την Δευτέρα. “Η αποκάλυψη έγινε την Πέμπτη το απόγευμα (βράδυ στην Ευρώπη), όταν πολλοί web masters ήταν ήδη off για την ημέρα εκείνη. “

Μέσα σε μόλις 24 ώρες, η εταιρεία άρχισε να παρατηρεί Internet- wide scans για την ανίχνευση του ελαττώματος καθώς και έναν αριθμό επιθέσεων. Η εταιρεία Sucuri κατέγραψε 12.000 απόπειρες εκμετάλλευσης της ευπάθειας αυτής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS