ΑρχικήinetΗ Activision αγοράζει την King για 5,9 δις

Η Activision αγοράζει την King για 5,9 δις

Η εταιρεία παιχνιδιών Activision Blizzard θα αποκτήσει την King Digital Entertainment, την γνωστή εταιρεία ανάπτυξης του Candy Crush Saga, για 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.candy crush saga

Η King, για όσους δεν γνωρίζουν βγήκε στο χρηματιστήριο τον περασμένο Μάρτιο σε μια δημόσια εγγραφή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με κόστος ανά μετοχή 24 δολάρια.

Η αρχική της αποτίμηση της ήταν γύρω στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη συναλλαγή της εξαγοράς της, η μετοχές της κόστισαν 18 δολάρια η μία.

Η αγορά αυτή θα δώσει στην Activision Blizzard την ευκαιρία να εισέλθει εύκολα σε κινητές συσκευές αλλά και κοινωνικά δίκτυα.

Η εταιρεία δεσπόζει ήδη στον χώρο του PC gaming με μεγάλα franchises όπως το Call of Duty και το World of Warcraft, ενώ τώρα έχει 200 ακόμα ​​πιο casual τίτλους, συμπεριλαμβανομένων και δύο από τους πέντε πιο κορυφαίους στα παιχνίδια για κινητά από την King.

Έτσι η εταιρεία τώρα διαθέτει πάνω από 1.000 τίτλους στη βιβλιοθήκη της, που συμπεριλαμβάνουν πολύ δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Diablo, το Destiny και το Guitar Hero για κονσόλες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS