ΑρχικήsecurityΕκτέθηκαν στο διαδίκτυο λογαριασμοί πελατών της British Gas

Εκτέθηκαν στο διαδίκτυο λογαριασμοί πελατών της British Gas

British Gas-logoH British Gas έχει επικοινωνήσει με περίπου 2.200 πελάτες της για να τους προειδοποιήσει ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και οι κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών έχουν εκτεθεί στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία υποστηρίζει, όμως, ότι τα δικά της συστήματα δεν παραβιάστηκαν.

Οι λογαριασμοί που επηρεάζονται έχουν απενεργοποιηθεί μετά το περιστατικό.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί οικονομικά στοιχεία, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί και πιστωτικές κάρτες, αλλά οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς για να δουν τα ονόματα χρηστών, τις διευθύνσεις και παλαιότερους λογαριασμούς ενέργειας.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους πελάτες που επηρεάζονται, αναφέρει: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε παραβίαση των ασφαλών συστημάτων αποθήκευσης των δεδομένων μας, έτσι κανένα από τα στοιχεία πληρωμών σας, όπως ο τραπεζικός σας λογαριασμός ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας, βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Όπως είναι αναμενόμενο, κρυπτογραφούμε και αποθηκεύουμε αυτές τις πληροφορίες με ασφαλή τρόπο.»

«Από τις έρευνές μας, είμαστε σίγουροι ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δεν προέρχονται από την British Gas.»

Όπως αναφέρει το BBC, τα δεδομένα των πελατών μπορεί να προέρχονται από μια εκστρατεία phishing ή από επιτιθέμενους που θέλουν να διαπιστώσουν, εάν οι άνθρωποι των οποίων τα δεδομένα είχαν εκτεθεί σε άλλες παραβιάσεις, έχουν ξαναχρησιμοποιήσει εκ νέου τους κωδικούς τους για άλλες υπηρεσίες.

Η εταιρεία πάντως επιμένει ότι τα δεδομένα των πελατών της είναι ασφαλή, και ας εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι κωδικοί πρόσβασης τους.

Αν συγκρίνει κανείς την επίθεση στην Talk Talk, όπου παραβιάστηκαν τέσσερα εκατομμύρια λογαριασμοί, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι πολύ τραβηγμένο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS