ΑρχικήsecurityΗ America’s Thrift Stores έγινε στόχος επίθεσης PoS malware

Η America’s Thrift Stores έγινε στόχος επίθεσης PoS malware

Η America’s Thrift Stores ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα οικονομικά στοιχεία ενός μέρους των πελατών της ίσως έχουν κλαπεί από hackers οι οποίοι για την επίθεση αυτή χρησιμοποίησαν PoS malware.

Η America’s Thrift Stores έγινε στόχος επίθεσης PoS malware

Η America’s Thrift Stores ανακοίνωσε επίσημα πως υπέστη επίθεση βασισμένη σε PoS malware, η οποία και προκάλεσε διαρροή δεδομένων. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι threat actors προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη.

Η America’s Thrift Stores είναι μια φιλανθρωπική εταιρεία που συλλέγει χρησιμοποιημένα ρούχα και είδη οικιακής χρήσης από τις τοπικές κοινωνίες και τα πωλεί, ενώ μέρος του κέρδους μοιράζεται με τις χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η εταιρεία λειτουργεί 18 καταστήματα στις περιοχές Alabama, Georgia, Louisiana, Mississippi και Tennessee.

Οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα software που χρησιμοποιήθηκε από third-party πάροχο υπηρεσιών και η παραβίαση δεδομένων εξέθεσε τους αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών καθώς και τις ημερομηνίες λήξης τους, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, ενώ οι προσωπικές πληροφορίες των πελατών (ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων, emails, και διευθύνσεις) δεν τέθηκαν σε κίνδυνο.

“Η παραβίαση αυτή ίσως έχει επηρεάσει τις συναλλαγές πώλησης κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2015 και της 27ης Σεπτεμβρίου 2015. Εάν χρησιμοποιήσατε την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα για να αγοράσετε κάποιο αντικείμενο από την America’s Thrift Store, οι πληροφορίες σχετικά με την κάρτα πληρωμής σας ίσως έχουν παραβιασθεί.” αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Americas-Thrift-Stores-data-breach

Τα άτομα που επηρεάσθηκαν από την παραβίαση δεδομένων είναι πλέον ευάλωτα σε άλλες επιθέσεις απάτης, για αυτό το λόγο θα πρέπει να παρακολουθούν αρκετά συχνά όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τις πιστωτικές ή τις χρεωστικές τους κάρτες. Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρουν αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρήσουν όσον αφορά τις συναλλαγές των καρτών τους στις νομικές αρχές.

Ο κύριος Sobaski επιβεβαίωσε επίσης πως η America’s Thrift Stores ενημέρωσε άμεσα για το περιστατικό τις νομικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής ερευνούν το θέμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS