ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν οι δημιουργοί των Banking Trojans Dridex & Citadel

Συνελήφθησαν οι δημιουργοί των Banking Trojans Dridex & Citadel

Oι αρχές συλλαμβάνουν τους δημιουργούς των Dridex & Citadel Banking Trojans – Και οι δυο άντρες αναμένουν την εκδίκασή τους από τις αρχές των Η.Π.Α.

Οι νομικές αρχές της Κύπρου και της Νορβηγίας συνέλαβαν δυο άντρες που θεωρείται ότι είναι τα κλειδιά της υπόθεσης της δημιουργίας και της διανομής του Dridex, και ειδικότερα του Citadel, δυό πολύ ισχυρών και πολύ αποτελεσματικών banking trojans.

Συνελήφθησαν οι δημιουργοί των Banking Trojans Dridex & Citadel Banking Trojans Banking Trojans Banking Trojans

Ο πρώτος είναι ένας ανώνυμος 30χρονος από την δημοκρατία της Μολδαβίας, τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν ενώ προσπαθούσε να εξαπατήσει μια τράπεζα για το ποσό των $3.5 εκατομμυρίων δολαρίων / €3.12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο άντρας συνελήφθη σε ένα νοικιασμένο σπίτι στην Πάφο, μια πόλη τουριστικό θέρετρο της Κύπρου, όπου προσωρινά ζούσε με την σύζυγό του.

Η σύλληψη έγινε μετά από ανώνυμη πληροφορία, και οι πηγές προσκείμενες στην έρευνα ισχυρίστηκαν πως το εν λόγω άτομο αποτελεί βασικό στοιχείο- κλειδί μια διεθνούς συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος, που είναι υπεύθυνη για τη διανομή του banking trojan Dridex (Cridex, Bugat, Dyre), σύμφωνα με την δήλωση του ερευνητή ασφαλείας, κύριου Brian Krebs.

Ο εν λόγω άνδρας φαίνεται επίσης να έχει λάβει μέρος στην διάσημη ομάδα Business Club APT, η οποία λειτουργεί το botnet Gameover Zeus που έχουν μολυνθεί πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές και είναι υπεύθυνο για την κλοπή περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων / € 90 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εντωμεταξύ στην Νορβηγία…

Έντεκα μήνες νωρίτερα στο Fredrikstad, της Νορβηγίας, ένας 27χρονος Ρώσος γνωστός και ως Mark επίσης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα, ο άνθρωπος που είχε χρεωθεί με την εκτέλεση του Citadel malware-as-a-service προϊόν, που χρησιμοποιείται ήδη για να μολύνει τους χρήστες με το spyware και να εξαγάγει τις τραπεζικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την καταγραφή των πληκτρολογήσεων και τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών από τον υπολογιστή του θύματος.

Το Citadel βρίσκεται εν δράσει από το 2012, και υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις, που χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη διανομή του ransomware Reveton.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS