Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:10
Αρχική security Συνελήφθησαν οι δημιουργοί των Banking Trojans Dridex & Citadel

Συνελήφθησαν οι δημιουργοί των Banking Trojans Dridex & Citadel

Oι αρχές συλλαμβάνουν τους δημιουργούς των Dridex & Citadel Banking Trojans – Και οι δυο άντρες αναμένουν την εκδίκασή τους από τις αρχές των Η.Π.Α.

Οι νομικές αρχές της Κύπρου και της Νορβηγίας συνέλαβαν δυο άντρες που θεωρείται ότι είναι τα κλειδιά της υπόθεσης της δημιουργίας και της διανομής του Dridex, και ειδικότερα του Citadel, δυό πολύ ισχυρών και πολύ αποτελεσματικών banking trojans.

Συνελήφθησαν οι δημιουργοί των Banking Trojans Dridex & Citadel Banking Trojans Banking Trojans Banking Trojans

Ο πρώτος είναι ένας ανώνυμος 30χρονος από την δημοκρατία της Μολδαβίας, τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν ενώ προσπαθούσε να εξαπατήσει μια τράπεζα για το ποσό των $3.5 εκατομμυρίων δολαρίων / €3.12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο άντρας συνελήφθη σε ένα νοικιασμένο σπίτι στην Πάφο, μια πόλη τουριστικό θέρετρο της Κύπρου, όπου προσωρινά ζούσε με την σύζυγό του.

Η σύλληψη έγινε μετά από ανώνυμη πληροφορία, και οι πηγές προσκείμενες στην έρευνα ισχυρίστηκαν πως το εν λόγω άτομο αποτελεί βασικό στοιχείο- κλειδί μια διεθνούς συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος, που είναι υπεύθυνη για τη διανομή του banking trojan Dridex (Cridex, Bugat, Dyre), σύμφωνα με την δήλωση του ερευνητή ασφαλείας, κύριου Brian Krebs.

Ο εν λόγω άνδρας φαίνεται επίσης να έχει λάβει μέρος στην διάσημη ομάδα Business Club APT, η οποία λειτουργεί το botnet Gameover Zeus που έχουν μολυνθεί πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές και είναι υπεύθυνο για την κλοπή περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων / € 90 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εντωμεταξύ στην Νορβηγία…

Έντεκα μήνες νωρίτερα στο Fredrikstad, της Νορβηγίας, ένας 27χρονος Ρώσος γνωστός και ως Mark επίσης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα, ο άνθρωπος που είχε χρεωθεί με την εκτέλεση του Citadel malware-as-a-service προϊόν, που χρησιμοποιείται ήδη για να μολύνει τους χρήστες με το spyware και να εξαγάγει τις τραπεζικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την καταγραφή των πληκτρολογήσεων και τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών από τον υπολογιστή του θύματος.

Το Citadel βρίσκεται εν δράσει από το 2012, και υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις, που χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη διανομή του ransomware Reveton.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.