ΑρχικήsecurityMassVet: Νέο εργαλείο βρίσκει 30552 κακόβουλες εφαρμογές στο PlayStore

MassVet: Νέο εργαλείο βρίσκει 30552 κακόβουλες εφαρμογές στο PlayStore

MassVet
MassVet: Νέο εργαλείο βρίσκει 30552 κακόβουλες εφαρμογές στο PlayStore

Ερευνητές ασφάλειας δημιούργησαν ένα νέο σύστημα ελέγχου εφαρμογών που σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις είναι πολύ καλύτερο στην ανίχνευση κακόβουλων εφαρμογών σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν τα διάφορα android markets σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν πάνω από 127.429 χιλιάδες ύποπτες εφαρμογές, σε 33 αγορές εφαρμογών android. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στο Google Play Store βρέθηκαν 30552 κακόβουλες εφαρμογές, που αντιπροσωπεύουν το 7,61% του συνόλου των 401.549 εφαρμογών που υπάρχουν στο διαδικτυακό κατάστημα.

Το MassVet όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο εργαλείο όχι μόνο μπορεί να σκανάρει μια εφαρμογή σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, αλλά επίσης ξεπέρασε και τους 54 σαρωτές της VirusTotal όσον αφορά την κάλυψη ανίχνευσης, εντοπίζοντας 34026 νέες κακόβουλες εφαρμογές.
Το MassVet έρχεται με νέα προσέγγιση στον έλεγχο των εφαρμογών.
Σε σύγκριση με την υπηρεσία της Google, το Bouncer και όλα τα άλλα παρόμοια συστήματα ελέγχου εφαρμογών που χρησιμοποιούνται από τα άλλα markets, το MassVet δεν αναλύει τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής και των δραστηριοτήτων της σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον.  Αυτό που κάνει είναι να συγκρίνει της εφαρμογές με άλλες παρόμοιες εφαρμογές στο android market ή να αναλύει την βάση δεδομένων τους. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζει πιθανές περιπτώσεις repackaging, μια τεχνική που χρησιμοποιείται από επιτιθέμενους ώστε να  κρύψουν μικροσκοπικά κομμάτια κακόβουλου κώδικα μέσα σε νόμιμες εφαρμογές.
“Αυτές οι ψεύτικες εφαρμογές κατασκευάζονται για δύο λόγους”, λένε οι ερευνητές, “είτε για να συγκεντρώσουν έσοδα διαφημίσεων ή για τη διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων.”
Παρακάτω υπάρχει ένα νέο βίντεο επίδειξης τoυ MassVet, με τα πλήρη αποτελέσματα της έκθεσης κατανεμημένα ανά αγορά.
https://www.youtube.com/watch?v=hbVLzR8MDWQ
google

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS