ΑρχικήsecurityΚινέζοι hackers στοχεύουν την Ινδία για να κλέψουν πληροφορίες

Κινέζοι hackers στοχεύουν την Ινδία για να κλέψουν πληροφορίες

Εάν βασιστούμε στα λεγόμενα της FireEye Inc, μια αμερικανική εταιρεία cyber security, hackers που εδρεύουν στην Κίνα στοχεύουν την Ινδία για να κλέψουν δεδομένα σχετικά με τις συνοριακές διαφορές τους και διπλωματικές πληροφορίες.

Η σχέση μεταξύ αυτών των δύο χωρών υπέστη ρήξη το 1962 όταν διαμάχονταν η μια την άλλη όσον αφορά τα εδαφικά τους όρια. Παρόλο αυτά, οι σχέσεις τους εξομαλύνθηκαν κάπως όταν τα ηνία της ηγεσίας ανέλαβε η κυβέρνηση του Modi.
Λέγεται επίσης πως οι hackers δραστηριοποίηθηκαν εκ νέου πριν ένα μήνα κατά την επίσκεψη του PM Modi στην Κίνα.
Τώρα, καθώς φαίνεται, η cyber απειλή έχει μεγαλώσει όσο ποτέ άλλοτε.

Κινέζοι Hackers στοχεύουν την Ινδία για να κλέψουν πληροφορίες hackers hackers hackers
Σύμφωνα με την εταιρεία, μια προηγμένη εκστρατεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών έχει στοχοποιήσει περισσότερα από 100 άτομα, το 70 τοις εκατό των οποίων βρίσκεται στην Ινδία. Νωρίτερα φέτος, εντόπισε μια δεκαετή επιχείρηση cyber κατασκοπείας εναντίον επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων της Νοτιοανατολικής Ασίας.

“Αυτές οι επιθέσεις στην Ινδία και στις γειτονικές της χώρες αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξωτερική τους πολιτική”, δήλωσε ο κύριος Bryce Boland, ο chief technology officer της εταιρείας FireEye για το κομμάτι της Ασίας και του Ειρηνικού.

Εκτός από τα ιδρύματα της Ινδίας, οι hackers στοχεύουν επίσης τους ακτιβιστές του Θιβέτ και άλλους στη Νοτιοανατολική Ασία, κυρίως την κυβέρνηση, διπλωματικούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, αναφέρει η εταιρεία ασφαλείας σε μια δήλωσή της.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Financial Times, οι hackers έστειλαν τα λεγόμενα spear phishing e-mails με συνημμένα αρχεία Microsoft Word, που έμοιαζαν να σχετίζονται με περιφερειακά θέματα. Αυτά τα μηνύματα που περιείχαν ένα script που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια “κερκόπορτα” σε μολυσμένα μηχανήματα, επιτρέποντας την πρόσβαση σε προγράμματα, χωρίς να ανιχνευθεί από τα μέτρα ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS