ΑρχικήsecurityΜέλη του Mumsnet δέχτηκαν επιθέσεις και offline

Μέλη του Mumsnet δέχτηκαν επιθέσεις και offline

Η ιδρυτής του Mumsnet, Justine Roberts και η οικογένειά της ξύπνησε από ένοπλους αστυνομικούς στη μέση της νύχτας, όταν ένας hacker κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα στο θύμα (swatting), ακολουθούμενο από μια συντονισμένη online εκστρατεία, όπου είδε  την ιστοσελίδα της “DDoS-ed” την περασμένη εβδομάδα και τουλάχιστον 11 λογαριασμούς χρηστών παραβιασμένους.

“Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι διευθύνσεις αποκτήθηκαν άμεσα από οποιαδήποτε παραβίαση του Mumsnet, καθώς δεν συλλέγουμε διευθύνσεις,” εξήγησε η Roberts. “Η αστυνομία ερευνά και τις δύο περιπτώσεις.”

Μέλη του Mumsnet δέχτηκαν επιθέσεις και offline
Μέλη του Mumsnet δέχτηκαν επιθέσεις και offline

Παρόλο που ο λογαριασμός Twitter έχει πλέον τεθεί εκτός λειτουργίας, το πρόσωπο πίσω από αυτό είναι ύποπτο για το συντονισμό σε επίθεση DDoS εναντίον της ιστοσελίδα για την ανατροφή των παιδιών, η οποία προσελκύει 14 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα.

Ο υπεύθυνος πίσω από αυτό λέγεται ότι είχε δημοσιεύσει προκλητικές δηλώσεις συμπεριλαμβανομένων των “RIP Μumsnet” και “Οι επιθέσεις DDoS μας σας κρατούν offline” στο Twitter.

Αν και η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας για λιγότερο από μία ημέρα πριν περίπου από μία εβδομάδα, μπορεί να συνδέεται με μια απόπειρα να παραβιάσουν τους λογαριασμούς πολλών χρηστών και διαχειριστών της ιστοσελίδας.

Πιστεύεται ότι ο εισβολέας “ψάρεψε” περισσότερους από έναν λογαριασμούς εξαπατώντας τους χρήστες ώστε να εισάγουν τα διαπιστευτήριά τους σε μια ψεύτικη σελίδα log-in. Μερικοί λογαριασμοί έχουν ήδη παραβιαστεί με έναν χρήστη να δηλώνει ότι υπήρξαν δημοσιεύεις που δεν ήταν δικές της.

Τέλος, το Μumsnet συμβουλεύει τους χρήστες να ελέγχουν αν το HTTPS log-in της URL είναι σωστό αλλιώς να χρησιμοποιούν ως επιλογή σύνδεσης ένα από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook / Google).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS