ΑρχικήsecurityΚαταδικάζεται dealer της Silk Road που συνέβαλε στην καταδίκη του Ulbricht

Καταδικάζεται dealer της Silk Road που συνέβαλε στην καταδίκη του Ulbricht

silk roadO Michael Duch, ο οποίος πουλούσε ηρωίνη στη Silk Road και αργότερα κατέθεσε στην δίκη του ιδρυτή της ιστοσελίδας, Ross Ulbricht, καταδικάστηκε σήμερα σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, σύμφωνε με το πρακτορείο Reuters.

Ο Duch, δεν είχε αλληλεπιδράσει ποτέ με το Ulbricht, και βρέθηκε στην ιστοσελίδα από το Dread Pirate Roberts. Η κατάθεσή του το Φεβρουάριο, χρησιμοποιήθηκε από τους εισαγγελείς για να αποδειχθεί ότι η Silk Road δημιουργούσε πρόσθετους

dealers και χρήστες. Ο Duch, διαδικτυακά γνωστός με το παρατσούκλι “deezletime”, δήλωσε πως ξεκίνησε να πουλά ναρκωτικά για να στηρίξει τον δικό του εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες, ο οποίος στο αποκορύφωμά του έφτασε να κοστίζει έως και $200-300 ανα ημέρα!

Ο Duch, θα λάβει πίστωση για τους 21 μήνες που έχει ήδη έχει περάσει στην φυλακή, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον θα απελευθερωθεί σε μερικούς μήνες.

Στην σημερινή δίκη, ο δικηγόρος του Duch, ζήτησε να απελευθερωθεί αμέσως, λέγοντας πως η τοξικομανία τον οδήγησε να διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται. Η δικαστής Catherine Forrest, είπε πως ενδεχομένως να του δωθεί διάλειμμα στην ποινή αλλά δεν ήταν πρόθυμη να τον απελευθερωσει άμεσα.

Αυτά τα 2,5 χρόνια στα οποία καταδικάστηκε ο Duch, είναι το ήμισυ του υποχρεωτικού ελάχιστου των 5 ετών που θα αντιμετώπιζε αν δεν είχε συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Ο Duch απολογήθηκε λέγοντας πως η σύλληψή του έδρασε «σαν ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο» που τον οδήγησε σε «ένα επώδυνο αλλά απαραίτητο μονοπάτι».

Το Ιανουάριο, ο Duch ανέβηκε στο εδώλιο ως μάρτυρας στην δίκη του Ross Ulbricht, τότε είχε δηλώσει πως ποτέ δεν θα μπορούσε να πουλάει ναρκωτικά στους δρόμους. «Στη Silk Road υπήρχε μια σχετική ευκολία, ένα προσωπικό επίπεδο ασφάλειας και ανωνυμία».

Προτού ασχοληθεί με την διακίνηση ναρκωτικών, ήταν σύμβουλος IT, με ετήσιες απολαβές 75.000$. Στο αποκορύφωμα της καριέρας του στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου, έβγαζε $60-70.000 τον μήνα.

Η μέθοδος του για να λαμβάνει τις προμήθειές του, ήταν απλή. Αγόραζε την ηρωίνη χύμα από τους ίδιους εμπόρους στον δρόμο που ζητούσε προστασία ως χρήστης και στην συνέχεια την πουλούσε στην Silk Road, την διασημότερη ιστοσελίδα του Darknet σε διπλάσια ή και πολλαπλάσια τιμή.

Η δίκη του Ulbricht ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και τον Μάιο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS