ΑρχικήinetΈφυγε απ’ τη ζωή ο Satoru Iwata της Nintendo

Έφυγε απ’ τη ζωή ο Satoru Iwata της Nintendo

Satoru Iwata, President of Nintendo Co., Ltd., poses during an interview after Nintendo's E3 presentation of their new Nintendo 3DS at the E3 Media & Business Summit in Los Angeles June 15, 2010. Japan's Nintendo Co Ltd on Tuesday took the wraps off a new version of its DS handheld device that can play games and show movies in 3D without glasses, in an effort to revitalize demand. REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES - Tags: SCI TECH BUSINESS)Νικημένος από τον καρκίνο, απεβίωσε στις 11 Ιουλίου ο Satoru Iwata, πρόεδρος και CEO της Nintendo.

Ο Satoru Iwata έπασχε από καρκίνο της χοληδόχου κύστης και έχασε την μάχη πριν από λίγες μέρες όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Ξεκίνησε ως προγραμματιστής παιχνιδιών για την HAL Laboratory που έγινε γνωστή λόγω της συνεργασίας της με την Nintendo σε πολλά σημαντικά projects, αλλά δεν έχασε χρόνο. Ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία, έγινε και τελικά το 2000 προσχώρησε στην Nintendo. Δύο χρόνια αργότερα κατάφερε να γίνει ο τέταρτος πρόεδρος της εταιρείας, και ο πρώτος εκτός της ιδρύτριας οικογένειας των Yamauchi.

iwata
Photo via 9GAG

Κατά την παραμονή του εκεί ο Iwata συμμετείχε σε πολλά επιτυχημένα projects και το 2013 ανέλαβε καθήκοντα και ως διευθύνων σύμβουλος της Nintendo of America. Χάρη σ’ εκείνον τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της εταιρείας, ειδικά με τά τις κυκλοφορίες των Game Boy Advance SP και Wii.

Κατά την διάρκεια της προεδρίας του στην εταιρεία, κυκλοφόρησε αρκετά best sellers, και δεν σταμάτησε να αναπτύσσει το το δικό του υλικό με την κυκλοφορία του Wii U καθώς επίσης και την εξέλιξη της σειράς DS στο νέο 3DS.

Ο Satoru Iwata συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πλατφόρμας NX παρότι αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες στο φως πριν το 2016.

Απ’ τους μεγαλύτερους στόχους του ήταν να κάνει την εταιρεία πιο αγαπητή και προσιτή στο κοινό, κάτι που φαίνεται πως πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS