ΑρχικήinetΗΠΑ vs. Japan: Τιτανομαχία ρομπότ

ΗΠΑ vs. Japan: Τιτανομαχία ρομπότ

ΗΠΑ vs. Japan: Τιτανομαχία ρομπότ

Τα γιγαντιαία, ανθρωποειδή (και μη) robot ασκούσαν παραδοσιακά μία ιδιαίτερη γοητεία σε παιδιά, αλλά και μεγάλους: Όλοι έχουν κατά καιρούς έρθει σε «επαφή» με κινούμενα σχέδια, ταινίες, κόμικ ή παιχνίδια με θέμα γιγαντιαία ρομπότ πολεμιστές- η βασική έμπνευση των οποίων προέρχεται από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου τα αποκαλούμενα «mecha» είναι πραγματικά τμήμα της εκεί κουλτούρας.

ΗΠΑ vs. Japan: Τιτανομαχία ρομπότ
Η εικόνα των μεγάλων πολεμικών ρομπότ πιο πρόσφατα εμφανίστηκε στο κινηματογραφικό Pacific Rim του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο- ωστόσο, κάποιοι ελπίζουν να φέρουν κάτι τέτοιο κοντά στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο σε επίπεδο επίδειξης- «πρωταθλήματος» πάντως, και όχι επιβίωσης της ανθρωπότητας απέναντι σε τερατώδεις εξωγήινους εχθρούς όπως στο Pacific Rim.

Ειδικότερα, η αμερικανική MegaBots Inc, που ειδικεύεται στον χώρο των μεγάλων ρομπότ, προκάλεσαν την ιαπωνικά Suidobashi Heavy Industry σε…μονομαχία μέσω βίντεο στο YouTube.

«Έχετε ένα τεράστιο ρομπότ, έχουμε ένα τεράστιο robot. Ξέρετε τι πρέπει να γίνει» λέει ένα εκ των στελεχών της εταιρείας στο βίντεο, φορώντας την αστερόεσσα.

Ο Κογκόρο Κουράτα, ιδρυτής της Suidobashi, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την πρόκληση αναπάντηση: Με δικό του βίντεο, ενδεδυμένος την ιαπωνική σημεία, αποδέχεται την πρόκληση και τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να κερδίσει τη μάχη άλλη χώρα από την Ιαπωνία, καθώς τα γιγαντιαία ρομπότ είναι «ιαπωνική κουλτούρα».

Η MegaBots επιδιώκει τη δημιουργία ενός «αθλήματος του μέλλοντος», με μάχες μεταξύ γιγαντιαίων ρομπότ και πρόσφατα αποκάλυψε το Μark II, με ύψος πέντε μέτρα και σειρά «οπλικών συστημάτων» (προφανώς όχι θανατηφόρων- στην ουσία πρόκειται για όπλα paintball).

Σημειώνεται ότι ο Κουράτα, με το 4 τόννων robot του, προτιμά την αναμέτρηση να γίνει «σώμα με σώμα» αντί με όπλα. «Ελάτε τώρα, ας το κάνουμε πιο cool. Απλά το να φτιάχνετε κάτι τεράστιο και να το φορτώνετε με όπλα, είναι…πολύ αμερικάνικο».

Αξίζει να δείτε το βίντεο:


πηγή: defencenet

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS