ΑρχικήinetΠαγκόσμιο ενδιαφέρον για την καμπάνια crowdfunding για το ελληνικό χρέος - Κατέρρευσε...

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την καμπάνια crowdfunding για το ελληνικό χρέος – Κατέρρευσε το Indiegogo!

crowdfunding

– “Greek Bailout Fund“: Πρωτοφανής καμπάνια στο Indiegogo για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους – Στόχος τα 1.600.000.000 ευρώ.

– Η καμπάνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 540.000 ευρώ, σε μόλις δύο ημέρες

– Το ενδιαφέρον του κόσμου για την καμπάνια έθεσε εκτός λειτουργίας το Indiegogo για αρκετές ώρες

 

Ένας 29χρονος από το Γιορκσάιρ της Αγγλίας αποφάσισε να δώσει τη δική του λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, ξεκινώντας μια καμπάνια για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας στο Indiegogo.  Η θεωρία του Βρετανού Thom Feeney είναι απλή: Μπορεί το 1,6 δις που χρειάζεται η Ελλάδα να φαντάζει υπέρογκο, ωστόσο εάν όλοι οι πολίτες της Ευρώπης καταβάλουν από 3€ (ποσό που όπως αναφέρει ο 29χρονος αντιστοιχεί σε… μια σαλάτα με φέτα και ελιές), τότε το χρέος θα εξαλειφθεί!

Με αυτό το σκεπτικό και μέσω της καμπάνιας crowdfunding με τίτλο “Greek Bailout Fund” ο Thom Feeney προσκαλεί τους ευρωπαίους να βοηθήσουν στη διάσωση της Ελλάδας.

“H Ευρωπαϊκή ένωση αποτελεί το σπίτι 503 εκατομμυρίων ανθρώπων, εάν όλοι μας συνεισφέρουμε λίγα ευρώ, τότε μπορούμε να διευθετήσουμε το χρέος της Ελλάδας και να την ξαναβάλουμε στον ίσιο δρόμο σύντομα”, αναφέρει ο 29χρονος.

Περιέργως το εγχείρημα αποδεικνύεται δημοφιλές: Το βράδυ της Τρίτης χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου των 1.6 δις, προκαλώντας την κατάρρευση της ιστοσελίδας!

Indiegogo

Στο πρωτοφανές ενδιαφέρον του κόσμου για την καμπάνια απέδωσε το Indiegogo τα προβλήματα συνδεσιμότητας, ενημερώνοντας τους χρήστες και μέσω του Τwitter:

tweet

Η πρόσβαση στη σελίδα έχει πλέον αποκατασταθεί, και οι επίδοξοι χρηματοδότες έχουν και πάλι τη δυνατότητα να συνδράμουν τον οβολό τους για τη διάσωση της Ελλάδας, συνεισφέροντας κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο ποσό και λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα κάποιο δώρο με άρωμα Ελλάδας.

«Με 3 ευρώ μπορείς να αποκτήσεις μία καρτ-ποστάλ με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με 6 ευρώ παίρνεις μία χωριάτικη σαλάτα, με 10 ευρώ ένα μπουκάλι ούζο και με 25 ευρώ ένα μπουκάλι Ασύρτικο κρασί», αναφέρει ο δημιουργός της καμπάνιας.

Και για όσους πιστεύουν ότι η καμπάνια είναι ένα αστείο, ο Feeney απαντά: «Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι μπορεί να το λαμβάνουν ως αστείο, αλλά το crowdfunding μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Έχω κουραστεί με το ζήτημα της ελληνικής κρίσης, τον φαύλο κύκλο του χρέους και την αναποφασιστικότητα των πολιτικών, όλο αυτό επηρεάζει δισεκατομμύρια πραγματικούς ανθρώπους».

«Ήρθε η ώρα να βρούμε μόνοι μας λύση στο πρόβλημα!», τονίζει ο 29 χρονος.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Φίνεϊ έχει θέσει ως στόχο χρηματοδότησης το 1,6 δισ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί εντός της εβδομάδας, ενώ έχει ενεργοποιήσει και τη ρήτρα του fixed funding, που σημαίνει ότι τα χρήματα θα διατεθούν μόνο εφόσον καλυφθεί ο στόχος χρηματοδότησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα χρήματα θα επιστραφούν στους δωρητές.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS