ΑρχικήsecurityΈρευνα σε eBay και PayPal για robo-calls

Έρευνα σε eBay και PayPal για robo-calls

PayPalPaypal & eBay: Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FFC­), απαίτησαν  λεπτομέρειες σχετικά με τα policies των (robo-calls) αυτοματοποιημένων κλήσεων, που θα γίνονται σε χρήστες από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά τις νέες συμφωνίες με τους χρήστες θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αυτές πολιτικές και θα ξεκινήσει η ο διαχωρισμός των δύο εταιρειών PayPal και του e-bay.

Τις δύο εταιρείες θα αντιμετωπίσει πρώτα ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, που είναι ήδη πεπεισμένος πως ενεργούν αντίθετα στο δίκαιο των καταναλωτών.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FFC­), έστειλε δημόσια επιστολή στην Pay Pal, γνωστοποιώντας της πως η νέα συμφωνία μπορεί να παραβαίνει τον νόμο, αν δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η γνωστή εταιρεία όμως, σε απάντησή της στην FFC, ενημέρωσε πως κάθε χρήστης έχει επιλογή opt-out όποτε αυτός το επιθυμεί. Παρόλα αυτά, η δυνατότητα αυτή, δεν καθιστά νόμιμες τις πολιτικές της εταιρείας. Το e-bay δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη απάντηση προς το παρόν, αλλά αναμένεται να το κάνει σύντομα.

Προκειμένου να θεωρούνται νόμιμες οι robo-calls, οι δύο εταιρείες θα πρέπει να αποκτήσουν συναίνεση από τους χρήστες τους εγγράφως μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους οι εταιρείες για τις κλήσεις telemarketing.

Επίσης δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν οι δύο εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις πολιτικές για την είσπραξη οφειλών ή για προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων όπως συνήθως.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS