ΑρχικήinetΑυτόματος πωλητής McDonald's πουλούσε στην μισή τιμή!

Αυτόματος πωλητής McDonald’s πουλούσε στην μισή τιμή!

McDonald's

Έκπτωση μείον 50% έκανε αυτόματος πωλητής σε κατάστημα McDonald’s της Αυστραλίας. Βλάβη στο σύστημά του, επέτρεψε στους πελάτες να αγοράσουν το γεύμα τους στη μισή τιμή!

Η βλάβη μπορούσε να γίνει exploit κατευθείαν από το μενού, και θα μπορούσε να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο στους υπεύθυνους μέχρι να συνειδητοποιήσουν τί ακριβώς συμβαίνει αν κάποιος δεν ανέβαζε στο Facebook βίντεο με οδηγίες και βήματα για το πως να πάρει κάποιος την έκπτωση!

Τέσσερα ήταν τα απλά βήματα που οδηγούσαν  έκπτωση.

Ο Max Jalal την Τετάρτη κοινοποίησε ένα βίντεο με οδηγίες για το πως μπορεί κανείς να πάρει ένα Dinner Box με κανονικό κόστος 17.50€, στην τιμή των 8.80€ κάνοντας…τίποτα πέρα απ’ το να χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες επιλογές του αυτόματου πωλητή! Για να παραμείνουν ανυποψίαστοι οι υπάλληλοι, ο Jalal προτείνει να επιλέξουν να πληρώσουν κατευθείαν στον πωλητή κι όχι στο ταμείο. Η περικοπή στην τιμή μπορούσε να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, πηγαίνοντας π.χ. μπρος πίσω σε μια συγκεκριμένη επιλογή (L AND P) στο μενού των αναψυκτικών, επιλογή που ήταν εύκολο να την εντοπίσει κανείς αφού δεν εμφάνιζε εικόνα προϊόντος ή τιμής. Αφού επαναλάμβανε 4 φορές αυτό το βήμα, o λογαριασμός του Jalal μειωνόταν στο μισό!

Όπως ήταν αναμενόμενο το βιντεάκι δεν άργησε να γίνει viral και μ’ αυτό τον τρόπο έφτασε και στα χέρια των ιδιοκτητών του καταστήματος οι οποίοι διόρθωσαν άμεσα την βλάβη.

Τέτοιοι αυτόματοι πωλητές χρησιμοποιούνταν στα McDonald’s εδώ και κάποια χρόνια, δεν είναι όμως γνωστό αν η διαδικασία που περιγράφεται στο βίντεο είχε τα αντίστοιχα αποτελέσματα σε όλα τα μηχανήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS