ΑρχικήsecurityFBI:Αμερικανός έκανε hijacking σε αεροσκάφος εν ώρα πτήσης!

FBI:Αμερικανός έκανε hijacking σε αεροσκάφος εν ώρα πτήσης!

fbi

Ένας ερευνητής του security, ομολόγησε στο FBI πως παραβίασε την μηχανή ενός αρεοσκάφους με το λάπτοπ του.

Ο Chris Roberts παραδέχτηκε πως έκανε hijacking σε αεροπλάνο, κατά την διάρκεια πτήσης τον Φεβρουάριο, παίρνοντας τον έλεγχο του συστήματος  ψυχαγωγίας με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πετάξει προς τα πλάγια.

Σύμφωνα με μια εφαρμογή – ένταλμα έρευνας που έφτιαξε ο Mark Hurley, πράκτορας του FBI, τον Απρίλη, όπως δημοσίευσε το Wired την περασμένη Παρασκευή, ο Roberts  δήλωσε πως πήρε τον έλεγχο σε μια από τις δύο μηχανές του αεροσκάφους , πράγμα που οδήγησε σε πλευρική/πλάγια κίνηση του αεροσκάφους κατά την διάρκεια αυτών των πτήσεων.

Ερωτήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν συνοδευόταν  εκτός μιας εκ των πτήσεων των United Airlines, είχε ποστάρει ένα tweet, το οποίο μεταξύ σοβαρού και αστείου υπαινίσσονταν πως μπορούσε να ελέγξει το σύστημα προειδοποίησης του πληρώματος και να κάνει τις μάσκες των επιβατών να πέσουν.

Μετά από αυτό, οι υπολογιστές του κατασχέθηκαν από το FBI.

Σύμφωνα με την εφαρμογή, ο Roberts δήλωσε σε συνεντευξή του τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, πως είχε παραβιάσει κατά την διάρκεια πτήσης το σύστημα ψυχαγωγίαςσε 15 με 20 πτήσεις κατά το διάστημα 4 χρόνων από το 2011 έως και το 2014. Κάθε φορά δηλαδή που του δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξει το κάλυμμα του κουτιού με τα ηλεκτρονικά που βρίσκεται κάτω από τις θέσεις επιβατών και να συνδέσει ένα καλώδιο Ethernet. Τσέκαρε το σύστημα για τρύπες στην ασφάλεια και παρακολούθησε τις επικοινωνίες από το πιλοτήριο.

«Εντοπίσαμε πως το κουτί με τα ηλεκτρονικά κάτω απ’ την θέση του Roberts παρουσίαζε ίχνη παραβίασης. Έγραψε ο Hurley στο έγγραφο.

Την ίδια κιόλας μέρα, απομάκρυναν τον Roberts από την πτήση. Μαζί μ’ αυτό, δημοσιεύτηκε και μια αναφορά από την U.S. Government Accountability Office (GAO), που προειδοποιεί πως οι hackers θα μπορούσαν μέχρι και να ρίξουν ένα αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τα συστήματα Wi-Fi του αεροσκάφους κατά την διάρκεια της πτήσης. Σε αναφορά που δημοσιεύτηκε στη Sunday Morning Herald, o Ken Westin, αναλυτής σε θέματα ασφαλείας από την εταιρεία Tripwire  αναφέρει: “Συνδέοντας το laptop σας σε ένα σύστημα in-flight, σε ένα πραγματικό αεροπλάνο με ανθρώπους δεν είναι τρόπος διεξαγωγής έρευνας για το security. Το να γράφετε και «αστεία» tweets σχετικά μ’ αυτό είναι ακόμα πιο ανώριμο και ανεύθυνο.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS