Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το Adult Friend Finder έγινε hacked – στοιχεία 3Μ χρηστών διέρρευσαν

Το Adult Friend Finder έγινε hacked – στοιχεία 3Μ χρηστών διέρρευσαν – Οι χάκερς που αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτήν την παραβίαση έχουν ανεβάσει 3.528.458 αρχεία on-line.

Ο διαδικτυακός προορισμός εξεύρεσης φλερτ, το website Adult Friend Finder, έχει περισσότερα από 60 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Δυστυχώς, από το σύνολο των χρηστών τουλάχιστον τρια εκατομμύρια accounts  έχουν παραβιαστεί αφότου μια ομάδα χάκερς από την Ταϋλάνδη χάκαρε την συγκεκριμένη σελίδα για εκδίκηση.

Οι πρώτες διαδόσεις για τα προβήματα του Adult Friend Finder εμφανίστηκαν τον προηγούμενο μήνα. Ένας σύμβουλος IT κι ερευνητής του  Darknet, με το ψευδώνυμο Teksquisite, ανακάλυψε τα αρχεία σε ένα φόρουμ τον Απρίλιο. Η Salted Hash, που ήθελε να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματά της, ανακάλυψε τα ίδια posts και  files σε short order.
Το Adult Friend Finder έγινε hacked - στοιχεία 3Μ χρηστών διέρρευσαν

Οι hackerς που παίρνουν την ευθύνη  για αυτήν την παραβίαση  δηλώνουν πως είναι από την Ταϋλάνδη, και άρχισαν να καυχιούνται πως δεν μπορεί να τους επηρεάσει ο αμερικάνικος νόμος λόγω της τοποθεσίας τους.  Όσον αφορά την επιβολή της τοπικής νομοθεσίας, είναι βέβαιοι ότι μπορούν να δωροδοκήσουν τα αρμόδια όργανα για να την «βγάλουν καθαρή», κι έτσι συνέχισαν τα posts των αρχείων του  Adult Friend Finder.

Χρησιμοποιώντας το handle ROR [RG], οι hackerς υποστηρίζουν ότι έχουν  παραβιάσει το  website για ενήλικες θέλοντας να πάρουν εκδίκηση, επειδή σε ένα φίλο τους υπήρχε μια οφειλή ύψους $247,938.28 δολλαρίων.

Έπειτα πόσταραν ένα ransom demand (απαίτηση λύτρων) των $100,000 USD δολλαρίων στο forum, προκειμένου, από όσο λένε, να μην υπάρξουν άλλα διαρροές.

Συνολικά, σε 15 διαφορετικά αρχεία CSV, η ομάδα ROR [RG] πόσταρε 3.528.458 αρχεία. Τα αρχεία είναι database dumps  με 27 fields στο σύνολο, με τα πιο σημαντικά να είναι η ύπαρξη των: IP address, email, handle, country, state, zip code, language, sex, race, και  birth date.   Οι ημερομηνίες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία είναι τουλάχιστον 74 ημερών.
Εξοπλισμένοι με τις παραβιασμένες πληροφορίες, τα μέλη του φόρουμ άρχισαν να κατεβάζουν τα αρχεία και να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για εκστρατείες spam. Ένα από τα μέλη μάλλον ήταν ιδιαίτερα εκφραστικό:

«Dude you are the ****, I am loading these up in the mailer now. I will send you some dough from what it makes. Thank you!!»

Οι ROR [RG] δεν δήλωσαν εάν τα στοιχεία των καρτών πληρωμής ήταν μέρος της βάσης δεδομένων που είχαν παραβιάσει, παρόλο αυτά υπήρξε ένα άμεσο αίτημα για αυτά τα στοιχεία στα φόρουμ. Στα αρχεία που δημοσιεύθηκαν, τα στοιχεία πληρωμής δεν είναι παρόντα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *